Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 8.4.2021 13:11
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede koronavirusa odgovarjala tudi na vprašanja o športu. Želi si, da se v ponedeljek vrnemo v čas pred zaprtjem države.

Vlada bo danes popoldne odločala o spremembah vladnega semaforja glede sproščanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa ter o delovanju nekaterih dejavnosti po 12. aprilu, ko naj bi se končali strožji omejitveni ukrepi zaprtja države. Na vprašanje, ali bo šport s ponedeljkom ponovno zaživel je dejala, da se morajo o tem še prej posvetovati s svetovalno skupino in o tem odločati na vladi. 

»Lahko vam zagotovim, da smo dali predlog, da se z naslednjim tednom odprejo tudi tekmovanja na nacionalnem nivoju in da se tudi preostali kategorizirani športniki, torej tudi mlajše kategorije, lahko vrnejo na treninge, pa tudi, da se sprosti rekreativna vadba ob upoštevanju ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje,« je povedala Kustečeva.

Spomnimo, da je vlada z odlokom za obvladovanja novega koronavirusa od začetka meseca prepovedala vse športno-gibalne dejavnosti in treningi, razen rekreacije posamezno ali v krogu družine na prostem ter vadba vrhunskih registriranih športnikov, ki pa ne smejo imeti tekmovanj na nacionalni ravni.

»Bili smo ves čas v dialogu s športnimi organizacijami, ki so 'stisnile zobe', da smo to obdobje oddelali in dosegli pozitivne rezultate v boju z nadaljnjem širjenjem virusa, da bomo lahko v naslednjem tednu v bolj običajnem obsegu zaživeli in se vrnili nazaj v normalne tirnice,« je še povedala ministrica.

Starejše novice