Vir: Twitter profil Team Slovenia
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Čet, 5.8.2021 12:13
Oči slovenske športne javnosti so danes uprte v košarkarski turnir na olimpijskih igrah v Tokiu. Slovenska izbrana vrsta se bo namreč v težko pričakovanem polfinalu pomerila s Francijo (13.00) in si skušala z zmago že zagotoviti najmanj srebrno kolajno.

Košarkarji ZDA so prvi finalisti olimpijskega turnirja. V polfinalu so s 97:78 (18:24, 42:45, 74:55) premagali Avstralijo. Do zmage jih je po slabšem začetku tekme pripeljala predvsem izjemna tretja četrtina, ko so preobrnili potek tekme in prišli do 19 točk prednosti.

Na zadnjem velikem tekmovanju premagali Francoze

Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo merili z vedno neugodnimi Francozi, ki pa so jih Slovenci na zadnjem velikem tekmovanju, na EP 2017 premagali v skupinskem delu na poti do zgodovinskega naslova prvakov.

Štiri leta pozneje se bosta nekoliko spremenjeni ekipi pomerili v obračunu za finale olimpijskih iger. Slovenija si je na čelu s superzvezdnikom lige NBA Luko Dončićem krstni nastop priborila le nekaj tednov pred igrami, ko je v finalu na kolena spravili močno Litvo na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu.

Sekulić: Pripravljeni moramo biti na vse

Od takrat Slovenci niso pogledovali nazaj. V Tokiu so nanizali štiri zaporedne zmage. V skupinskem delu je bila najprej nemočna Argentina (118:100), nato je padla še Japonska (116:81), za prvo mesto v skupini pa so Dončić in soigralci ugnali še svetovne prvake Špance (95:87). V četrtfinalu je po sijajnem drugem polčasu moč slovenskih košarkarjev občutila še Nemčija (94:70).

»Francija je že dve desetletji v vrhu evropske in svetovne košarke. Na tej tekmi lahko pričakujemo marsikaj. To je polfinale, vsak si želi odličja in pripravljeni moramo biti na vse,« pred današnjim obračunom opozarja Sekulić.

Izpostaviti velja najboljšega obrambnega igralca lige NBA, Rudyja Goberta, specialista za obrambo Nicolasa Batuma, tu so še odlični strelec Evan Fournier ter branilca Nando de Colo in Thomas Heurtel.

Starejše novice