FOTO: Mediaspeed
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 5.8.2022 17:15
Košarkarska reprezentanca Slovenije bo na septembrskem evropskem prvenstvu kot branilka naslova zaigrala tudi z Goranom Dragićem. Ljubljančan je svoj nastop potrdil danes popoldne.

Slovenski košarkarji bodo med 1. in 18. septembrom v Nemčiji branili naslov evropskega prvaka, selektor Aleksander Sekulić pa bo lahko računal tudi na Gorana Dragića.

Najkoristnejši igralec evropskega prvenstva 2017 je danes popoldne na svojem Twitter profilu potrdil nastop na septembrskem prvenstvu v Nemčiji.

»Vračam se,« je sporočil zlati kapetan ter ob treh slovenskih zastavah označil še profil Košarkarske zveze Slovenije in evropskega prvenstva.

Gre za novico, ki so jo ljubitelji košarke z nestrpnostjo pričakovali že nekaj tednov, vse od tedaj, ko se je Dragić na kvalifikacijski tekmi s Hrvaško poslovil od domače publike v Stožicah.

Najverjetneje so ga v tem času pregovarjali tudi reprezentančni soigralci z Luko Dončićem na čelu, Dragić pa je tekom poletja večkrat namignil, da ga nastop na evropskem prvenstvu pošteno mika.

Šestintridesetletnik, ki je v tem tednu podpisal pogodbo s kultnim klubom Chicago Bulls, jeseni pa bo pričel že 15. sezono v severnoameriški ligi NBA.

Dragić se bo z reprezentanco Slovenije v skupini B zoperstavil Franciji, Litvi, Nemčiji, Madžarski ter Bosni in Hercegovini. 

Slovenci bodo skupinski del tekmovanja odigrali v Kölnu, izločilne boje pa bo gostil Berlin.

Starejše novice