Foto: Proelium Sports Agency
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sob, 21.8.2021 12:26
Čeprav slovenski hokejisti trenutno trenirajo v okrnjeni zasedbi, obljubljajo, da bodo v Oslu dali vse od sebe.

Slovenska moška hokejska reprezentanca se bo med 26. in 29. avgustom v Oslu udeležila olimpijskih kvalifikacij skupine F, kjer se bo za olimpijsko vstopnico pomerila z reprezentancami Norveške, Danske in Južne Koreje. 

V okrnjeni zasedbi

Slovenska hokejska reprezentanca na Bledu trenira v okrnjeni zasedbi. Tako pod taktirko Matjaža Kopitarja trenira le pet hokejistov: Jan Drozg, Anže Kopitar, Luka Maver, Klemen Pretnar in Žiga Pavlin. 

Reprezentanca se bo v celoti zbrala to nedeljo, ko bo odpotovala proti Norveški. 

Boj za vstopnico na olimpijske igre

Po poročanju Športne agencije Proelium je Jan Drozg vesel, da so se igralci po dolgem času ponovno zbrali na reprezentančni akciji:

»Lepo se je vrniti in biti skupaj z ostalimi fanti ponovno del reprezentance. Že dolgo nismo igrali skupaj, zato je to res dober občutek. Želel bi si sicer, da bi se lahko prej zbrali v večjem številu. Trenutno nas je zbranih samo pet, ostali fantje so po klubih in trenirajo. V nedeljo se zberemo vsi skupaj in nato potujemo na Norveško, kjer bomo skupaj naredili par treningov. Nato nas čaka turnir, kjer si vsi želimo, da bi nam šlo čim bolje.«

Risi se bodo v Oslu borili za že tretje zaporedne olimpijske igre. 

Jan Drozg se odpravlja v boj za svoje prve: »Cilj, da osvojimo ta turnir, bo za nas res težka naloga. Kot favorite vsi vidijo Dansko in Norveško. Po drugi strani je to res kratek turnir. Lahko se zgodi marsikaj. Mislim, da bo tukaj predvsem odločala zbranost, pripravljenost in nenazadnje tudi malo sreče. Če se mi zberemo, pametno odigramo ta turnir in damo vse od sebe, verjamem, da ga lahko na koncu tudi osvojimo. Težko je karkoli obljubljati. Igralci lahko obljubimo le, da bomo dali vse od sebe in da bomo odigrali s srcem. Na koncu bomo videli kam nas bo to pripeljalo. Vsi skupaj upamo na najboljše.«

Slovensko reprezentanco prva tekma čaka prihodnji četrtek, ko se bodo naši fantje najprej pomerili proti Dancem.

Starejše novice