Vir: Facebook, Slovenia Olympic Team
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 27.1.2023 19:59
Nika Prevc se je razveselila še tretje zlate medalje na Olimpijskem festivalu evropske mladine, del zlate mešane ekipe Slovenije pa je tudi mladi Prekmurec Luka Filip.

Smučarske skakalke in skakalci so nastope na letošnjem Olimpijskem festivalu evropske mladine zaključili s tekmo mešanih ekip.

Slovenska mešana ekipa je bila v Nordijskem centru Planica premočna za prav vse konkurente. Zlate medalje so se razveselili Tinkara Komar, Nika Prevc, Nik Heberle in Luka Filip.

Mlade skakalke in skakalci so s tem ponovili lanskoletni uspeh iz Lahtija, poseben dosežek pa je uspel Niki Prevc.

Najmlajša predstavnica naše najuspešnejše skakalne družine je na letošnjem festivalu osvojila kar tri zlate medalje, saj je bila najboljša tudi na individualni in ženski ekipni tekmi.

Daleč pred zasledovalci

V prvi seriji je Tinkara Komar skočila 92, Nik Heberle 94, Nika Prevc 101 in Luka Filip 102,5 metrov, kar je pomenilo 468,0 točk. Slovenska ekipa je imela po prvi seriji že 48 točk naskoka pred drugouvrščeno Poljsko, tretja Nemčija je zaostajala še 1,6 točke več.

Tinkara Komar je v drugem skoku pristala pri 89 metrih, Heberle pa je za pol metra zaostal za dolžino prve serije. Drugi skok Nike Prevc je bil dolg 97 metrov in Luka Filip pa je pristal 89 metrih. 

Reprezentanca Slovenije je z 918,6 točkami več kot zanesljivo ubranila lanski naslov iz finskega Lahtija. Srebrna Poljska je zaostala za 89,1 točke, bronasta Nemčija pa je zbrala 818,7 točk. 

O premoči naših skakalk in skakalcev veliko pove podatek, da bi Slovenija tudi pred zadnjim skokom osvojila bronasto medaljo, saj je imela že sedmimi skoki več točk kot četrta Avstrija po osmih skokih.

Zlata medalja tudi na Goričko

V danes sončni Planici se je zlate medalje razveselil tudi Luka Filip. Mladi Prekmurec je z zadnjim skokom na tekmi postavil piko na i in potrdil prvo mesto slovenske reprezentance.

Skakalec iz Gornjih Slavečev je bil blizu medalje že v prejšnjih nastopih. V posamični tekmi je bil s petim mestom najboljši Slovenec, v ekipni tekmi pa je s slovensko reprezentanco s precej smole zasedel četrto mesto, stopničke pa je odnesla diskvalifikacija Heberleta.

Sedemnajstletni Luka je član Smučarsko skakalnega kluba Velenje, v letošnji sezoni pa kot obetavni mladinec že nastopa v Alpskem pokalu, del katerega so tudi Avstrijci, Nemci, Italijani, Čehi, Francozi in Švicarji. 

V skupnem seštevku v konkurenci z nekaj let starejšimi sotekmovalci zaseda 17. mesto.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice