Foto: Facebook profil Nogometni klub Olimpija Ljubljana
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 28.9.2021 12:34
Tako Nogometni klub Maribor kot Nogometni klub Olimpija si pred drugim večnim derbijem sezone nista priigrala najboljšega izhodišča. Avgusta so slavili Ljubljančani, kdo bo boljši v štajerski prestolnici?

Mariborčani in Ljubljančani se bodo drugič v letošnjem prvenstvu udarili v soboto. Derbi v Ljudskem vrtu se bo pričel ob 20:15.

Olimpija bo v mestu ob Dravi zagotovo zaigrala brez pordečelega Mustafe Nukića in Almedina Ziljkića, ki je v dvoboju z Radomljami prejel četrti rumeni karton v prvenstvu.

Radovan Karanović nima kaznovanih nogometašev, je pa po remiju v Domžalah priznal, da sta menjavo zaradi težav s poškodbo zahtevala Mirko Mutavčić in Nino Žugelj, ki je golu dodal še podajo.

Kdo pa bo v sobotnem večeru v vlogi glavnega sodnika delil pravico?

V Ljudskem vrtu bo sodil debitant

Pristojni organi so mariborsko-ljubljanski spopad zaupali debitantu na večnih derbijih. Nogometaše Maribora in Olimpije bo krotil gorenjski delivec pravice David Šmajc.

V Ljudskem vrtu mu bosta pomagala Matej Žunič in Robert Vukan, VAR sodnika bosta Nejc Kajtazović in Dragoslav Perić. Matej Jug bo opravljal vlogo četrtega sodnika.

Sodnik, ki je po informacijah iz sodniških krogov po upokojitvi Damirja Skomine prvi v vrsti za značko FIFA in naziv mednarodnega glavnega sodnika, izkušenj z derbijem torej še nima.

V Prvi ligi Telemach je doslej sodil na 40 tekmah, prvič aprila 2018, na tekmi Rudarja in Aluminija, a je že tedaj hitro napredoval iz 2. SNL in debitiral v prvoligaški konkurenci.

Sedemkrat tako Mariboru kot Olimpiji 

Sodnik, ki po javno dostopnih podatkih prihaja iz Predoselj, kjer domuje tudi Nogometna zveza Slovenije, je v letošnji sezoni že sodil tekmo Maribora. Štajerci so v drugem krogu ugnali Domžale.

Doslej je bil v Prvi ligi Telemach v vlogi glavnega sodnika dejaven na sedmih tekmah Maribora, prav tolikokrat pa je pravico delil tudi na obračunih zeleno-belih.

Vijoličasti na tekmah, ko je sodil Šmajc, še niso izgubili, ob šestih zmagah so remizirali. Bilanca rezultatov Olimpije je skromnejša, ob treh porazih so vknjižili štiri zmage.

Koliko dela bo imel v sobotnem večeru?

Starejše novice