Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 24.1.2021 09:35
Vas zanima kako poteka organizacija nogometnega turnirja? Evropska nogometna zveza UEFA je objavila razpis za prostovoljce na evropskem prvenstvu do 21 let, ki ga bosta gostili Slovenija in Madžarska.

UEFA že vrsto let omogoča širši javnosti, da od blizu spozna organizacijo večjih športnih dogodkov. To edinstveno priložnost lahko zdaj izkoristite tudi vi. Skupaj z Nogometno zvezo Slovenije namreč vabita prostovoljce k sodelovanju na Evropskem prvenstvu do 21 let, ki bo v mesecu marcu in juniju potekalo na Madžarskem in v štirih mestih po Sloveniji.

Prvenstvo prvič v dveh državah

UEFA U21 prvenstvo 2021 bo prvo evropsko prvenstvo v tej starostni kategoriji, ki bo uradno potekalo v dveh državah. Prvič doslej bo na evropskem prvenstvu sodelovalo 16 ekip iz vse Evrope.

V Sloveniji se bodo tekme evropskega prvenstva igrale na stadionih Celje, Bonifika, Stožice in Ljudski vrt, medtem ko bodo tekme na Madžarskem gostili stadioni Bozsik, Gyirmoti, Sostois in Haladas.

Prvenstvo bo potekalo v dveh delih, skupinski del bo marca 2021 na omenjenih štirih lokacijah po Sloveniji, zaključni boji pa bodo med 31. majem in 6. junijem v Mariboru in Ljubljani.

Na posamezni lokaciji bodo potrebovali okrog 100 prostovoljcev. Kot so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, želijo vsem udeležencem zagotoviti enkratno in nepozabno izkušnjo.

Si želiš od blizu ogledati na delu najboljše mlade igralce v Evropi?

Za prostovoljca se lahko prijavi vsak, ki ga zanima sodelovanje pri organizaciji enega največjih športnih dogodkov, ki ga bo organizirala Slovenija, in je pripravljen vložiti svojo strast in energijo.

Kandidati morajo izpolniti naslednje pogoje:

  • marca 2021 morajo biti stari 18 let ali več;
  • imeti čas se udeležiti intervjujev in treninga pred pričetkom tekmovanja;
  • biti razpoložljivi za pomoč na prvenstvu na treh tekmovalnih dneh;
  • imeti morajo osnovno znanje angleščine.

Prijave so možne do 31. januarja 2021. Več informacij je na voljo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice