FOTO: nk-bravo.si
Ustvarjeno dne
Pon, 27.9.2021 17:06
Bravo je z zmago v Kidričevem prvič v letošnji sezoni zavzel vrh Prve lige Telemach, po tekmi z Aluminijem pa je za Ljubljanainfo spregovoril ljubljanski strateg Dejan Grabić.

Amar Memić je s prvoligaškem prvencem dvoboj z Aluminijem odločil v korist Brava, ki je ob remiju Kopra skočil na prvo mesto ligaške razpredelnice.

Ekipa Brava se je tudi na Štajerskem predstavila z igro, ki je v letošnji sezoni že zaščitni znak kluba. Ljubljančani z disciplinirano igro gostiteljem niso pustili veliko prostora.

»Spet moram pohvaliti naše igralce. Neverjetno, kako so disciplinirani v zadnjem mesecu ali dveh. To je moja najljubša zmaga v karieri, čeprav smo iz igralnega vidika že imeli boljše tekme.

Danes sem ponosen na svoje igralce, da so bili izredno disciplinirani in so se tako držali načrta,« je svoje varovance pohvalil Dejan Grabić.

Ljubljanski strateg je priznal, da mu ta zmaga pomeni veliko, saj je Bravo na tekmah z Aluminijem s težavo osvojal točke. Včerajšnja zmaga je bila šele druga na desetih medsebojnih tekmah.

Disciplina je ključna

Grabić je po tekmi izpostavil, da je imel Aluminij v svoji igri vselej veliko discipline, bili so dobri v dvobojih. Tokrat so z enako igro odgovorili tudi Ljubljančani.

Aluminij si ni ustvaril veliko priložnosti, Bravo pa je s podobno igro letos že zaustavljal tudi tekmece z vrha lestvice. Zasedba iz Šiške je doslej prejela zgolj pet golov, doživela pa le en poraz.

»To je tisto, kar nam v zadnjem času nosi rezultat. Končna uvrstitev bo odvisno od tega, kako zreli smo, da to obdržimo tudi v prihodnje,« Grabić meni o tem, da je prav disciplinirana igra ključna za zmage.

Vselej iščejo zmago

»Morda laično oko vidi, da smo prišli po točko. Niti približno! Na vsaki tekmi iščemo način, kako priti do treh. Včasih je to z enim protinapadom, včasih s stotimi napadi ali eno prekinitvijo. Veliko je odvisno od nasprotnika,« meni trener Brava.

Ekipa iz prestolnice z 12 doseženimi zadetki ni med najučinkovitejšimi, tako ne bomo veliko zgrešili, če bomo zapisali, da točke prinaša čvrsta obramba.

Trener, ki na klopi Brava vztraja že od sredine leta 2017, poudarja, da rumeno-modri ne bodo spreminjal osnovnih principov:

»Nadaljevali bomo z enako igro. Če se bo kdo prilagajal nam, se bo verjetno pričel spuščati malo nižje v blok in nam pustil igrati. Iskali bomo rešitve za to, vendar to ne bo kaj dosti drugače od načel v igri, ko izhajamo iz srednje cone.«

V nove izzive s prvega mesta

»Pogled je fantastičen. Imamo pa že nekaj izkušenj. Že tri leta delamo podobne stvari, doživeli smo vse, dolge in krajše vzpone ali padce, zato nas to ne bo zanihalo v evforijo. Samo na takšen način smo lahko dobri,« še dodaja Grabić.

O dosežku Brava veliko pove tudi podatek, da imajo Ljubljančani najmlajšo ekipo lige. V povprečju šteje 23,6 let.

Tudi zato 41-letni trener že opozarja na to, da bodo prej ali slej prišla tudi nihaja v igri:

»Nihanja imajo vsa moštva in jih bomo imeli skozi prvenstvo, ki je izredno zanimivo. Bistvo je v tem, da izhajamo iz igre in tega, kar hočemo igrati.

Če smo natančni pri tem, je vseeno, v kateri coni se dogaja, tako v obrambi ali v napadu. V zadnjem času to počnemo odlično.«

Konec tedna z Muro

»Ključ do tega je, da se enajsterica igralcev fanatično brani in igra z glavo. Ko gremo v pritisk, ga mora izvesti sinhrono izvesti vseh enajst, če nam to ne uspe, jih mora biti enajst v bloku, kjerkoli ga postavimo.

Pomembno je, da to razumejo, so to sposobni narediti in to tudi ponavljajo. Kapo dol za to, kar delajo na zadnjih tekmah,« ob koncu še pove v Novem mestu rojeni strokovnjak.

Bravo bo v 12. krogu Prve lige Telemach gostil pri aktualnem državnem prvaku.

Starejše novice