Vir: Twitter profil Team Slovenia
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 27.7.2021 15:29
Ivan Trajković se je v repasažu poletnih olimpijskih iger boril za bronasto medaljo v tekvondoju, ki mu jo je odnesel Južnokorejec Kyo Don IN.

Ivanu Trajkoviću se je na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu nasmihala bronasta kolajna v prilagojeni kategoriji nad 80 kilogramov v tekvondoju, a mu je v zmagi proti Korejcu Kyo-Don INu v odločilnem dvoboju zmanjkala točka. Tekvondoista sta se po zadnji tretjini poslovila z rezultatom 4:5.

Osmi nosilec Ivan Trajković, je v današnji uvodni tekmi zanesljivo s 26:5 premagal Anthonyja Mylanna Obama iz Gabona, a je Slovenca v četrtfinalu premagal visoko kotiran Vladislav Larin. Ker pa se je Rus prebil v finale, je Slovencu omogočil, da se je lahko potegoval za tretje mesto.

V repasažu je Trajković zlahka premagal 'naoljenega' Pito Taufatofuaja iz Tonge, in sicer z rezultatom 22:1, in se tako uvrstil v boj za bronasto kolajno.

Drugo bronasto medaljo si je zraven Južnokorejca prislužil Rafael Alba Castillo s Kube, srebrno Dejan Georgievski iz Severne Makedonije, ter zlato prav Rus Vladislav Larin, s katerim se je v četrtfinalu boril Trajković.

Starejše novice