Foto: Bobo
Ustvarjeno dne
Čet, 30.9.2021 09:56
Aleksander Čeferin, Luis Figo, Zvonimir Boban, Robbie Keane in Maxwell bodo s slovenskimi olimpijci, med katerimi so Tina Maze, Benjamin Savšek, Peter Kauzer in Jure Košir, zbirali sredstva za dobrodelni projekt Botrstvo v športu.

Zelenica stadiona Stožice bo v petkovem večeru gostila dobrodelno tekmo v sklopu dogodka Fundacije Miroslava Cerarja, na katerem bodo zbirali sredstva za dobrodelni projekt Botrstvo v športu.

V petkovem večeru se bosta v Stožic pomerili ekipi UEFA/NZS in Olimpijskega komiteja Slovenije. Zelenico bodo zasedla velika imena evropskega in slovenskega športa. 

Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, je lani prevzel častno pokroviteljstvo športnega dogodka Olimpijskega komiteja Slovenije in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, namen katerega je zagotavljanje pomoči mladim športnicam in športnikom iz socialno ogroženih okolij, starih med 14 in 23 let. 

Pri izvedbi in organizaciji letošnjega dogodka se je vključila tudi Nogometna zveza Slovenije. Želja je omogočiti čim večje število štipendij in pomagati mladim športnikom, ki jih na njihovi poti zavira šibkejše socialno okolje.

Kapetanski trak Aleksandru Čeferinu in Tini Maze

Aleksander Čeferin bo kapetan ekipe UEFA/NZS, ob njem pa bodo zaigrali še Luis Figo, Robbie Keane, Zvonimir Boban in Maxwell, pa tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, Miran Pavlin, Boštjan Cesar, Milivoje Novaković, Radoslav Nesterović in ostali.

Ekipo OKS bo kot kapetanka vodila Tina Maze, nosilka dveh zlatih olimpijskih medalj, ki pa ne bo edina olimpijka z medaljo v ekipi. 

Nogometne čevlje bodo obuli tudi Benjamin Savšek, olimpijski prvak na letošnjih igrah v Tokiju, Peter Kauzer, nosilec srebra iz Ria, Jure Košir, ki je bronasto medaljo osvojil v Lillehamerju, kakor tudi Jani Klemenčič, bronasti veslač iz Barcelone, in še mnogi drugi.

Ali tudi sami prispevate pri takšnih dobrodelnih akcijah?

Starejše novice