Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 6.1.2023 11:41
Nogometni svet je po Siniši Mihajloviću in Peleju izgubil še Gianluco Viallija. Oseminpetdesetletni Italijan je izgubil boj z rakom trebušne slinavke.

V manj kot mesecu dni se je poslovil še tretji velikan nogometne igre. Po Sinišu Mihajloviću in Peleju je bil rak usoden tudi za Gianluco Viallija.

Mihajlović je bitko z levkemijo izgubil 16. decembra, 29. decembra se je poslovil veliki Pele, le dober teden kasneje pa so iz Londona sporočili, da je umrl tudi Gianluca Vialli, ki je bolehal za rakom trebušne slinavke.

Nekdanji napadalec se je z rakom prvič spopadel leta 2017, tedaj po zdravljenju dobil prvo bitko, a se mu je stanje znova močno poslabšalo konec prejšnjega leta. 

Tedaj so iz italijanske nogometne zveze sporočili, da se umika iz štaba članske reprezentance, v kateri je sodeloval z dobrim prijateljem in selektorjem Robertom Mancinijem.

Najdlje za Sampdorio, pečat pustil tudi v Londonu

Oseminpetdesetletnik je za izbrano vrsto zahodnih sosedov odigral 59 tekem, s 16 goli pa je deseti najboljši strelec Italije. V dolgoletni karieri je nastopal za štiri klube.

Prve članske korake je storil v Cremoneseju, leta 1984 pa se je preselil v Genovo. Kar osem let je igral za Sampdorio in si nekaj sezon garderobo delil tudi z našim Srečkom Katancem.

S Sampdorio je bil leta 1991 italijanski prvak, leto prej pa je osvojil tudi UEFA Pokal pokalnih prvakov in še trikrat slavil v italijanskem pokalu. 

V štirih sezonah je lovorike zbiral tudi z Juventusom, s črno-belimi je bil v sezoni 1995/96 najboljši v UEFA Ligi prvakov, tri leta prej pa je dobil tudi finale Pokala UEFA. 

Leta 1996 se je preselil v London, tudi kot igralec Chelseaja pa je ob dveh pokalnih naslovih prišel do mednarodnega uspeha. V sezoni 1997/98 je znova osvojil UEFA Pokal pokalnih prvakov, tokrat za nameček v dvojni vlogi, saj je na klopi modrih že kot igralec pričel trenersko kariero.

V Angliji je v sezoni 2001/02 vodil še Watford, v Londonu pa je ustvaril svoj dom. Nazadnje je kot direktor reprezentance deloval v svoji domovini.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice