FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Pon, 22.8.2022 16:45
Zmaji na šestih tekmah državnega prvenstva še niso prejeli gola. Se bo niz nadaljeval tudi po poškodbi Matevža Vidovška? Odlični vratar bo zaradi poškodbe dlančnice počival kar dva meseca.

Olimpija v šestih krogih Prve lige Telemach še ni oddala točke, zeleno-beli pa s prednostjo šestih točk kraljujejo na vrhu lestvice.

Ljubljančani so v soboto dobili tudi dvoboj vrh lestvice, na zelenici Bonifike so z dvema zadetkoma Svita Sešlarja premagali drugouvrščene Koprčane in jim pobegnili na šest točk prednosti.

So pa zmaji z manj prijetno novico pričeli nov teden. Iz ljubljanskega prvoligaša namreč prihaja vest, da je trener Albert Riera za najmanj dva meseca izgubil odličnega vratarja Matevža Vidovška.

»Do poškodbe je prišlo že na začetku tekme, ko je ob trku z domačim igralcem tudi obležal za nekaj minut. Dvaindvajsetletnik ima zlomljeno dlančnico in bo z igrišč odsoten najmanj dva meseca,« so zapisali pri Olimpiji.

V prvoligaški konkurenci še nepremagan

Korošec v golu Olimpije se je z nekaj posredovanji izkazal tudi v Kopru, kjer je vnovič zaklenil svoja vrata. Nekdanji up Dravograda je v Prvi ligi Telemach še nepremagan, gola pa ni prejel že 630 minut.

Vidovšek je v Prvi ligi Telemach debitiral v zadnjem krogu minule sezone, ko so Ljubljančani premagali Celje, v letošnji sezoni pa je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na tekmah z Muro, Taborom, Bravom, Mariborom, Gorico in nazadnje še Koprom.

Tako so se že pojavljale napovedi, če lahko vratar, ki se je že kot najstnik odpravil v Italijo, zruši rekord Nejca Vidmarja. Nekdanji čuvaj mreže Olimpije je bil v golu Domžal nepremagan 1002 minuti, dosežek iz leta 2014 pa je še danes rekord slovenske lige.

Nedvomno bo dolgotrajnejša odsotnost Vidovška velik udarec za Olimpijo, saj je bil mladi vratar v letošnji sezoni eden od glavnih junakov zmagovalne serije v državnem prvenstvu.

Mesto rezervnega vratarja v letošnji sezoni zaseda Denis Pintol, a sin nekdanjega reprezentanta BiH Ismirja Pintola še nima prvoligaških izkušenj.

Starejše novice