FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Tor, 22.3.2022 15:26
Dino Skender je preteklost, Olimpija ima novega trenerja. Kot se je šušljalo že v nedeljo, bodo zeleno-beli v prihodnje igrali pod taktirko znanega imena. V Ljubljano se je preselil Robert Prosinečki.

Robert Prosinečki je novi trener ljubljanske Olimpije, so pred nekaj minutami sporočili iz zmajevega gnezda.

Nekdanji reprezentant Hrvaške, ki je bil kot nogometaš Crvene zvezde tudi evropski prvak, kasneje pa je igral za madridski Real in Barcelono, je na ljubljanski klopi zamenjal Dina Skenderja.

Vodstvo Olimpije se je za trenersko rošado odločilo po nizu skromnih predstav, saj so zmaji na zadnjih treh tekmah osvojili zgolj točko, v šestih zaporednih krogih pa so slavili zgolj enkrat.

Vodilni Maribor osem krogov pred koncem prvenstva beži za sedem točk, tretjeuvrščenim Ljubljančanom pa se je z uspešno serijo nevarno približala soboška Mura.

Sklenil dolgoročno pogodbo

Triinpetdesetletni »Žuti«, kot je Prosinečki znan v nogometnih krogih, se v Ljubljano vrača po dveh desetletjih, ko je v slovenski prestolnici že sodeloval z zdajšnjim športnim direktorjem Mladenom Rudonjo

Ob koncu bogate igralske kariere je dres Olimpije oblekel v sezoni 2002/03 in klubu pomagal do naslova pokalnega prvaka, ob vrnitvi v Slovenijo se je z Ljubljančani dogovoril za dolgoročno pogodbo.

»Pogodbo z Olimpijo je danes uradno podpisal Robert Prosinečki, eden najboljših nogometašev s področja nekdanje Jugoslavije vseh časov.

Robert Prosinečki, ki je kot trener vodil Crveno zvezdo, Kayserispor in Denizlispor, kot selektor Azerbajdžan ter Bosno in Hercegovino, se je z Olimpijo, na klopi katere je nasledil rojaka Dina Skenderja, dogovoril za sodelovanje do konca sezone 2023/24,« so sporočili iz zeleno-belega tabora.

Prosinečki bo ekipo prvič vodil na jutrišnjem treningu, uvodna tekma ga čaka po koncu reprezentančnega premora, 3. aprila bodo v Stožicah gostovale Radomlje.

Kakšna bo sestava trenerskega štaba, za zdaj še ni znano.

Starejše novice