FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Pon, 4.7.2022 13:10
Zdaj je tudi uradno, Roberta Prosinečkega bo na klopi Olimpije nasledil Albert Riera, je potrdil prvi mož zeleno-belih Adam Delius. Pred četrtkovo evropsko tekmo se v ekipo vrača tudi Almedin Ziljkić.

Olimpijo bo v sezono 2022/23 popeljal Albert Riera. Nekdanji član Liverpoola in španske reprezentance, ki je nogometno kariero sklenil v Sloveniji, je nasledil Roberta Prosinečkega.

Ime novega trenerja je v izjavi za javnost potrdil prvi mož Olimpije Adam Delius, čeprav je bilo pričakovati, da bodo Ljubljančani trenerja premierno predstavili na večerni novinarski konferenci.

»Želim vas obvestiti, da smo za 18. uro sklicali novinarsko konferenco. Ob tem želim javnosti sporočili tudi, da je novi trener Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana postal Albert Riera, ki bo skupaj s svojimi sodelavci predstavljen članski ekipi,« je zapisal Nemec.

Nekdanji nogometaš Zavrča in Kopra, ki se bo na klopi Olimpije prvič preizkusil v vlogi glavnega trenerja članske ekipe, je že posegel po prvi poteze, saj je v ekipo vrnil Almedina Ziljkića.

Občasni reprezentant Bosne in Hercegovine že nekaj časa ni bil v načrtih Roberta Prosinečkega, saj se je po eni od menjav v minuli sezoni sprl z zdaj že bivšim trenerjem in bil posledično postavljen na listo igralcev, na katere pri Olimpiji niso več računali.

Španec z bogato igralsko kariero in ljubeznijo do kart

Tako kot Robert Prosinečki, se lahko tudi Albert Riera pohvali z impresivno nogometno kariero, saj je reprezentant Španije igral za klube, kot so Liverpool, Olympiacos, Galatasaray in Espanyol.

Igralsko kariero je pred šestimi leti sklenil prav na slovenskih tleh, v sezoni 2015/16 je najprej poskrbel za evforijo v Zavrču, nato pa je eno tekmo odigral še za Koper. V slovenskem prvenstvu je na 13 tekmah dosegel le zadetek.

Ob obtožbah vodstva Olimpije zoper Prosinečkega, da je v času priprav na Gorenjskem s trenerskim štabom popival, kadil in kartal do jutranjih ur, bo zanimivo videti, kako bodo Riero sprejeli pristaši kluba.

Danes 40-letnik je v preteklosti večkrat spregovoril tudi o strasti do pokra, prav zaradi udeležbe na turnirju v eni od novogoriških igralnic pa naj bi se leta 2014 razšle z videmskim Udinesejem.

Delius s sporočilom za navijaško skupino Green Dragons

Zadnji dogodki in že malce tragi-komični preobrati so na noge vrgli tudi člane navijaške skupine Green Dragons. Najglasnejši pristaši Olimpije so obiskali včerajšnji trening zeleno-belih.

Kot smo že pisali, so člani navijaške skupine podprli nogometaše, vodstvu kluba pa so sporočili, da v Ljubljani praktično niso več dobrodošli.

Delius se je v današnji izjavi obregnil tudi ob njih in jim še enkrat naprtil stroške, ki so jih povzročili z nešportnim in neprimernim vedenjem na tekmah:

»Kar zadeva naše Green Dragonse, bi jih rad opomnil, da je pred nekaj meseci klubu grozil izpad v peto ligo. Stopil sem pred njih in se z njimi pogovoril. Nisem reagiral kljub škodi, ki so jo počeli klubu. 

Kljub neprijetnim besedam nisem umaknil svoje dlani. Dogovorili smo se, da se bomo redno pogovarjali o naših potezah. Besedo bom držal. Nismo v peti ligi. Namesto tega se skupaj borimo za Olimpijo in uvrstitev Evropo.«

Bodo navijači po teh besedah zakopali sekiro z vodstvom kluba? Maloverjetno. Riero prva preizkušnja čaka že v četrtek, ko v Stožicah gostuje luksemburški Differdange.

Starejše novice