FOTO: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje
Ustvarjeno dne
Pon, 28.3.2022 19:55
Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje v odštevanju do aprilske desetletnice kluba ruši klubske rekorde. Zala Kuštrin se je v nedeljo razveselila stotega ligaškega zadetka v rumenem dresu.

Klubi Prve lige Telemach se med reprezentančnim premorom pripravljajo na zaključno fazo sezone, ženski prvoligaši pa so v nedeljo zakorakali v zadnjo tretjino državnega prvenstva.

V Ženskem nogometnem klubu Radomlje se pripravljajo na desetletnico delovanja, članska ekipa pa pred aprilsko obletnico podira različne klubske rekorde in osebne mejnike.

Radomljanke so v 15. krogu SŽNL zabeležile še drugo visoko zmago. Po tem, ko je ekipa Aljaža Gornika z 18:0 odpravila Krim in vknjižila najvišjo zmago v desetletni zgodovini ligaških nastopov, so z 12:0 padle še Cerklje.

S sedmimi zadetki se je izkazala Zala Kuštrin, ki se je v izdihljajih srečanja razveselila stotega ligaškega gola v dresu ŽNK Radomlje, že nekaj mesecev pa je tudi najboljša strelka v (skoraj) desetletni zgodovini kluba.

»Rumenosrčne« imajo po včerajšnji tekmi še eno rekorderko. Kapetanka Katarina Gadnik je s 131 uradnimi nastopi zdaj sama na vrhu večne lestvice kluba, z novo odigrano tekmo je prehitela Moniko Drobnič.

FOTO: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

Lep mejnik in motivacija za prihodnost

Zala Kuštrin je s 33 zadetki druga strelka letošnjega državnega prvenstva, v zaključek sezone pa vstopa z novim osebnim mejnikom.

Bovčanka, ki se je septembra veselila stotega zadetka v ligi, je zgolj teden dni po najučinkovitejši predstavi kariere - v mrežo Krima je pospravila devet žog - slavila še eno »stotico«.

Sto zadetkov v dresu enega kluba tudi v ženski konkurenci, kjer sicer pada precej več golov kot v moški, ni mačji kašelj. V ta skupino igralk po včerajšnji tekmi spada tudi Zala Kuštrin: 

»To je lep mejnik, resda ne nekaj, k čemur bi sicer stremela, čeprav si želim čimveč zadetkov. To je motivacija za prihodnost, vendar je pomembna ekipna zmaga in da smo odigrale dobro tekmo. 

Visoko smo pritisnile in lepo izigravale nasprotnice, prihajale v priložnosti in jih izkoriščale. S pomočjo takšnih soigralk ni težko dosegati zadetkov.«

Cilji ostajajo enaki

»Vse mlajše, ki prihajajo v člansko ekipo, so odlične in kakovostne nogometašice. Užitek jih je voditi, jih usmerjati in pomagati. Gre za vlogo, ki mi je v čast,« Zala pravi o vlogi mentorice v izjemno mladi ekipi.

Triindvajsetletnica spada med najizkušenejše igralke rumene zasedbe, po dobrih predstavah pa v klubskem dresu pa je bila znova povabljena v člansko izbrano vrsto, ki bo aprila gostovala v Kazahstanu in Franciji.

Ob Zali na seznamu selektorja Boruta Jarca najdemo še šest nekdanjih igralk Ženskega nogometnega kluba Radomlje, ki se mu je Primorka pridružila sredi leta 2017, nato pa kljub vabilom Pomurja in Olimpija ostala zvesta rumenim.

Nekdanja napadalka Ajdovščine dodaja, da cilji Radomljank tudi po seriji osebnih mejnikov ostajajo nespremenjeni:

»Naš cilj je osvojiti tretje mesto v državnem prvenstvu in se prebiti v finale pokalnega tekmovanja. To se ne spreminja, to je naš cilj, motivacije pa je več kot dovolj.« 

V nogomet iz karateja

Hitronoga Bovčanka se je nogometu aktivno posvetila po vpisu v srednjo šolo v Ajdovščino, prej je trenirala karate. Nosilka črnega pasu je v mlajših starostnih kategorijah osvojila vrsto lovorik, danes je strah in trepet nogometnih vratark.

Zala ob osebnih dosežkih na nogometnih zelenicah izpostavlja tudi vlogo soigralk, brez katerih ne bi bilo toliko zadetkov. Radomljanke so bile še posebej učinkovite na zadnjih dveh preizkušnjah:

»To je odlično, veliko igralk prihaja do zadetkov in asistenc, kar dviguje samozavest ekipe in posameznic. Zelo vesela sem za vsa dekleta, ki dobijo priložnost, tako mlajša, kot tista, ki igrajo malce manj. 

Ko pridejo na igrišče, dajo vse od sebe. Vse skupaj na igrišču izgleda lepo. Tako ni bilo videti, da smo danes pogrešali tri igralke, vsa dekleta so zapolnila to vrzel.«

FOTO: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

Kapetanka na vrh klubske lestvice

Že minulo nedeljo so v Radomljah obeležili osebni mejnik Katarine Gadnik. Še ena Primorka v klubu iz domžalske občine se je s 130 uradno tekmo zavihtela na vrh večne klubske lestvice.

Novogoričanka je klubu zvesta že vse od ustanovitve leta 2012, v preteklosti pa je ni zaustavila niti težja poškodba kolena. Kapetanka članske ekipe je ponosna na dolgoletno zvestobo:

»Ta številka je že nasploh kar velika in pomeni, da sem že nekaj časa predana temu športu. Še bolj posebno je, da sem zbrala toliko uradnih nastopov za en klub. 

To predstavlja dodatno zadovoljstvo kot tudi čast, je pa tudi nekakšen dokaz, da mi klub zaupa, za kar sem res vesela. Priznanje je dobra popotnica in motivacija za nadaljnje delo.«

FOTO: ŽNK Radomlje

Serija presenečenj

»Klub me je lepo presenetil s priznanjem, ki sem ga prejela pred tekmo. Po pravici povedano, ga nisem pričakovala, presenečenje pa jim je uspelo prikriti do zadnjega, čeprav sem kar vpeta v dogajanje v klubu,« priznava Katarina.

Osrednjo branilko so z obiskom tekme presenetili tudi prijatelji iz Nove Gorice, ki so »Bali«, kot je znana v nogometnih krogih, pripravili še eno presenečenje:

»Pika na i celotnemu dnevu je bilo drugo presenečenje. Na to sploh nisem bila pripravljena, ostala sem brez besed, saj so bili na tekmi prisotni tudi prijatelji, ki so me prišli spodbujati iz Nove Gorice in skupaj obeležiti ta mejnik. 

Pripravili so presenečenje, ki si ga lahko vsak posameznik samo želi. Moram priznati, da so me še dodatno spravili v zadrego, vendar sem bila na koncu zares hvaležna in vesela, da so si vzeli čas za obisk tekme.«

Radomljanke tudi to nedeljo čaka nova domača preizkušnja, znova v goste prihaja ljubljanski Krim. Srečanje v Športnem parku Radomlje bo odigrano ob 11. uri.

FOTO: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

Starejše novice