Foto: Jure Banfi
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 26.7.2021 20:15
Nogometaši Olimpije in Maribora se bodo v nedeljo udarili v prvem večnem derbiju sezone. Danes so pri ljubljanskem klubu potrdili, da bo derbi odigran v Stožicah.

Vstopili smo v teden, ki bo bogat z nogometom. Četverico slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih sredi tedna čakajo povratne tekme drugega kroga kvalifikacij, nedelja pa prinaša nov vrhunec.

V sklopu tretjega kroga Prve lige Telemach bo odigran prvi večni derbi letošnje sezone. Nogometaši Olimpije, ki so državno prvenstvo odprli s točko v dvoboju z Radomljami, bodo pričakali Maribor. Štajerci na dveh tekmah še niso oddali točke.

Kje se bosta večna rivala udarila za ligaške točke? Ljubljančani so uvodno evropsko preizkušnjo odigrali v Športnem parku Šiška, saj srečanja z malteško Birkirkaro zaradi prenove zelenice niso mogli gostiti v Stožicah.

Šest dni pred derbijem je jasno, da se zmaji vračajo v svoje domovanje. Pri ljubljanskem klubu so danes potrdili, da bo nedeljski derbi odigran na največjem slovenskem nogometnem objektu.

Ljubljančani in Mariborčani so po povratku Olimpije med prvoligaše odigrali 48 ligaških tekem. Z 19 zmagami so uspešnejši Štajerci, zeleno-beli so dobili osem medsebojnih tekem. 

V zadnjem obdobju precej bolje kaže zmajem, saj so na derbijih z rivalom iz mesta ob Dravi neporaženi na šestih zaporednih tekmah.

Dvoboj se bo pričel ob 20:15, vstopnice pa so že v prodaji. Potrjena je tudi sodniška ekipa, ob pomoči VAR sistema bo pravico delil Kranjčan Nejc Kajtazović.

Starejše novice