Profile picture for user Rebeka Sivka Rebeka Sivka
Ustvarjeno dne
Sre, 9.6.2021 06:44
V soboto bo na Slovenski cesti start Barjanke, v nedeljo pa start 40. Maratona Franja ter pete etape kolesarske dirke po Sloveniji.

Konec tedna bomo v Ljubljani navijali za kolesarje.

V soboto, 12. junija, bo na Slovenski cesti start Barjanke, v nedeljo, 13. junija, pa v BTC City start 40. Maratona Franja in pete etape kolesarske dirke po Sloveniji, ki ju bo prenašala mednarodna televizijska mreža Eurosport.

Prenos petdnevnega športnega spektakla in obenem še tradicionalnega Maratona Franje bo služil kot promocijska platforma za turizem, saj bosta Slovenija in Ljubljana deležni precejšnje izpostavljenosti v tujih medijih in predstavljeni kot destinaciji, primerni za aktivna doživetja.

Dogodek so že tradicionalno podprli tudi pri Mestni občini Ljubljana in Turizmu Ljubljana.

Start kolesarskega dogodka Barjanka Hervis 2021 bo to soboto ob 8. uri na Slovenski cesti pri Drami, kjer bo Turizem Ljubljana z lokom, transparenti in ljubljanskim Zmajčkom spodbujal tekmovalce in pozdravil navijače.

Namen tradicionalne 83 kilometrov dolge kolesarske dirke je predstavitev lepot Ljubljanskega barja in obujanje spominov na prve kolesarske dirke, ko so še potekale po makadamskih cestiščih.

Poleg tega so trase Barjanke, kronometra, družinsko-šolskega maratona ter deloma krajšega in daljšega maratona Franje speljane čez kraje v regiji Osrednja Slovenija, promocija slednje pa je eden od strateških ciljev Turizma Ljubljana.

Nenazadnje je v regiji tudi rojstni kraj Tadeja Pogačarja, aktualnega zmagovalca Dirke po Franciji in trenutno enega največjih zvezdnikov kolesarstva, ki bo letos dirkal na 27. izvedbi dirke Po Sloveniji.

Start zadnje, pete etape dirke po Sloveniji, ki se bo vila dobrih 175 kilometrov od Ljubljane do Novega mesta, bo v nedeljo, 13. junija, v ljubljanskem BTC City. Poleg te bo isti dan v BTC City še začetek 156 kilometrov Maratona Franja BTC City in 97 kilometrov preizkušnje Triglav mali maraton Franja.

Starejše novice