Vir: zajem zaslona Facebook AZS
Ustvarjeno dne
Čet, 2.2.2023 22:26
Tina Šutej je na Češkem preskočila 4,82 metra in za dva centimetra izboljšala državni dvoranski in absolutni rekord v skoku s palico. Ljubljančanka je postavila najboljši dosežek sezone, kar je dober obet pred marčevskim evropskim prvenstvom.

Tina Šutej je na atletskem mitingu v češki Ostravi izboljšala slovenski dvoranski, a tudi absolutni rekord v skoku s palico.

Višina 4,82 metra je tudi najboljši dosežek sezone za svetu, Tina pa je izboljšala svoj rekord iz lanskega leta. V francoskem Rouenu je 5. marca preskočila 4,80 metra.

Najboljša slovenska atletija leta 2022 je z višino 4,42, 4,52, 4,62 in 4,72 metra ni imela težav, novo rekordno znamko pa je postavila v tretjem poskusu, nato pa je bila trikrat neuspešna na 4,86 metra. 

Zmagovalka mitinga, ki se je iskreno razveselila novega državnega rekorda, je konkurentke pustila daleč za seboj, saj je bila s 4,57 metra druga domačinka Amalie Švabikova.

»Gledala sem, kako se giblje letvica, ki sem se je dotaknila, ostala je na stopalu in sem bila zelo vesela. To je zame tudi sicer izvrsten dosežek in pomemben pokazatelj, da je bilo pripravljalno obdobje zelo dobro. 

Že prej sem vedela, da lahko dosežem državni rekord. Čakam še na nove palice, ki bodo prispele iz ZDA, poleg tega pa ne čutim poškodb, tudi ne tetive iz prejšnje sezone,« je po zmagi dejala Tina Šutej.

Na evropsko prvenstvo po medaljo

»Pred tekmo v Ostravi še nisem pričakovala take višine. Izšlo se je, res sem imela dober nastop, imam pa še večje želje. Ne bom se ustavila na tej višini. 

Zalet je bil odličen, potem pa mi ni uspelo uskladiti vboda palice. Zato posledično izgubljam podporo in ne morem usklajeno dvigniti telesa ter izgubim oporo v palici. 

Ne glede na vse je moj dolgoročni cilj, do katerega moram še kaj narediti, skok prek petih metrov, na evropskem prvenstvu v Istanbulu pa želim osvojiti medaljo,« je še dejala Šutejeva.

Ljubljančanka, ki v zadnjih letih živi in trenira v Celju, bo glede na rezultate v dvorani najbolj vroče slovensko železo na marčevskem evropskem prvenstvu.

Štiriintridesetletnica je bila na lanskem dvoranskem svetovnem prvenstvu v Beogradu bronasta, tretja pa je bila tudi v Münchnu, ki je gostil svetovno prvenstvo na prostem. 

V Turčiji bo marca branila srebro z dvoranskega evropskega prvenstva v poljskem Torunu. Skok za novi rekord si oglejte na tej povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice