Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 13.6.2022 14:17
Nogometna reprezentanca Slovenije je junijski ciklus štirih tekem UEFA Lige narodov sklenila z drugo točko, po koncu dvoboja s Srbi pa odmeva tudi poteza Jasmina Kurtića.

Z Matjažem Kekom ali brez njega, kdo bo izbrano vrsto Slovenije popeljal v nogometno jesen? 

Čeprav v javnosti že krožijo govorice o listi želja o nasledniku Matjaža Keka, Mariborčan za zdaj še ostaja na čelu slovenske nogometne reprezentance, čeprav zadnjih dveh tekem ni vodil.

Šestdesetletnika je zaradi okužbe s koronavirusom ob igrišču zamenjal pomočnik Boštjan Cesar. Nekdanji kapetan Slovenije je reprezentanco po polomu v Beogradu najprej popeljal do junaške točke v Oslu, nato pa s Srbi remiziral še v Ljubljani.

Po polomu v Beogradu medijski poziv k bolj borbeni igri

Slovenci so junijski koledar preizkušenj UEFA Lige narodov pričeli z domačo tekmo proti Švedski, ki je po sporno dosojeni enajstmetrovki prišla do prednosti za zmago in tri točke.

Če so Slovenci na prvi tekmi prikazali spodbudno predstavo, pa je bila podobna naše zasedbe povsem drugačna na zelenici kultne »Marakane«. 

Srbi, udeleženci naslednjega svetovnega prvenstva, so se poigrali z Janom Oblakom in soigralci, tudi Matjaž Kek pa je po tekmi potarnal, če ima vse skupaj sploh še smisel.

Po beograjski ponovitvi videnega v Splitu, ko so Hrvati pred meseci povozili blede Slovence, so se odzvali tudi mediji, v prvi vrsti Ekipa SN, ki je dan po porazu s Srbijo izdala naslovnico s pozivom: »Za vaš obraz gre, pokažite jajca«.

V Oslu precej boljša podoba

Očitno je poziv naletel na plodna tla. Čeprav so v Oslo zaradi potrjene okužbe s koronavirusom odpotovali brez Matjaža Keka, so Slovenci pod taktiko Boštjana Cesarja pokazali precej boljši predstav.

V prvem polčasu so bili nekajkrat nevarni za norveška vrata, po domačem prebujenju v nadaljevanju tekme pa so tudi z igralcem manj - pol ure pred koncem tekme je bil izključen Miha Blažič - odbili vse napade Erlinga Haalanda in soigralcev.

Slovenci so si z junaško igro in po zaslugi nekaj odličnih obramb Jana Oblaka priigrali prvo točko in zacelili rane po hudem porazu v Srbiji, a v znak protesta na Norveškem niso stopili pred slovenske novinarje.

Novinarji žogico vrnili pred domačo tekmo s Srbijo, odzval se je Kurtić

Tudi slovenski novinarji niso ostali dolžni, na novinarski konferenci pred domačo tekmo s Srbijo so bili prisotni zgolj srbski novinarji, slovenski pa so se odpravili zgolj na medijski termin Srbov.

Takšna bitka na koncu nima pravega zmagovalca, česar se dobro zavedajo v novinarskih vrstah, a je več kot očitno, da so pozivi očitno naleteli na plodna tla.

To je bilo moč razbrati že pred včerajšnjo tekmo, ko so prav vsi nogometaši slovenske enajsterice glasno zapeli Zdravljico, po bledem prvem polčasu pa so prebudili po odmoru.

Kaj se je dogajalo med polčasom, da so se Slovenci na zelenico vrnili kot prerojeni, Boštjan Cesar po tekmi ni želel razkriti, je pa Benjamin Šeško dejal, da sta ekipo nagovorila Jan Oblak in Jasmin Kurtić.

Prav Kurtić pa je po zadnjem sodniškem žvižgu posegel po potezi, ki je že sinoči odmevala tudi v srbskih medijih.

Po koncu tekme se je zagrabil za mednožje

Belokranjec spada med bolj temperamentne slovenske nogometaše, kar je bilo opazno tudi po koncu dvoboja, ko se je po osvojeni točki zagrabil za mednožje in proti tribunam poslal jasno sporočilo.

Srbski mediji so potezo pograbili kot provokacijo srbskim navijačem, ki so med tekmo posegli tudi po kakšnem vzkliku, ki je zagotovo končal v beležki delegata UEFA.

Je pa iz posnetka razvidno, da je vezist solunskega PAOK-a obrnjen proti delu tribune, na kateri sedijo zgolj novinarji, ne pa tudi gledalci, zato lahko sklepamo, da gre v prvi vrsti za sporočilo predstavnikom medijev.

Pisanje srbskih kolegov, da gre za sporočilo Srbiji, tako lahko označimo predvsem kot nepreverjen zapis in nepotrebno ustvarjanje mednarodnega škandala. Gre pa razumeti srbsko razočaranje, ko so njihovi nogometaši po vodstvu z 0:2 zapravili prednost.

Kakšno pa je vaše mnenje o potezi slovenskega vezista, je šel predaleč?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice