FOTO: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje
Ustvarjeno dne
Pon, 4.4.2022 17:49
V taboru ŽNK Radomlje so se včeraj razveselili nove rekordno visoke zmage, ki jo je z zadetkom iz igre dopolnila tudi vratarka Živa Galjot.

V Slovenski ženski nogometni ligi so včeraj igrali tekme 16. kroga, zadnjega pred reprezentančnim premorom. Vnovič ni manjkalo zadetkov, kamera na tekmi Radomelj in Krima pa je zabeležila tudi redko viden prizor.

Tekla je 89. minuta dvoboja, ko se je ob visoki prednosti Radomljank pred ljubljanska vrata preselila tudi domača vratarka Živa Galjot.

Visokorasla čuvajka mreže rumenih in mladinska reprezentantka je izkoristila natančen predložek Laure Šenk pred gostujoči gol in z glavo zadela za vodstvo z 18:0.

»To je nova in nepričakovana izkušnja. Kar malo šokirana sem bila, ko mi je trener Aljaž Gornik naročil, naj grem skakati pred gol nasprotnic.

Bo pa gol prinesel motivacijo za prihodnost, občutki po zadetku pa so vsekakor zanimivi,« je strelskem prvencu dejala mlada Komendčanka.

Zabile kar 19 golov

»Niz zmag nam bo dvignil raven samozavesti, več bo tudi motivacije. Mislim, da lahko tudi prihajajoče tekme zaradi tega odigramo bolje, preizkusimo lahko različne variante v napadu, ki smo jih sedaj. To lahko izkoristimo na naslednjih tekmah,« je še dodala Živa Galjot.

V zaključnih sekundah tekme je v polno merila še članska reprezentantka Zala Kuštrin in s sedmim zadetkom na srečanju zadela za rekordno visoko zmago kluba na tekmah SŽNL.

Bovčanka, sicer najboljša strelka v zgodovini rumenih, je pred tekmo iz rok predsednice kluba Andreje Leskovšek McQuarrie, prejela priznanje za sto ligaških zadetkov v dresu ŽNK Radomlje.

FOTO: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

Radomljanke so z rekordno visoko zmago izboljšale dosežek izpred dveh tednov, ko so prav Krimu zabile 18 golov. Ob včerajšnji zmagi velja izpostaviti podatek, da je zadelo kar osem igralk, 16-letna Tinkara Testen se je veselila prvega zadetka v članskem prvenstvu.

V ženskem prvenstvu je zdaj čas za reprezentančni premor, ob Živi Galjot pa je bilo v mladinsko reprezentanco povabljenih kar osem igralk kluba, ki 16. aprila praznuje desetletnico obstoja.

Prav na ta dan bo v Športnem parku Radomlje odigrana tudi polfinalna tekma Ženskega pokala Slovenije, nasproti pa bo stala Olimpija. 

Starejše novice