Foto: Facebook profil NK Olimpija
Profile picture for user zalastritof Zala Štritof
Ustvarjeno dne
Sre, 28.7.2021 10:58
Olimpija se je razšla z vratarjem Žigo Frelihom. Kaj navajajo kot razlog?

»Nogometni klub Olimpija Ljubljana sporoča, da se je razšel z vratarjem Žigo Frelihom,« so v ljubljanskem nogometnem klubu zapisali na spletni strani.

V izjemno skopem sporočilu so zapisali še, da je 23-letnik za Olimpijo v lanski sezoni zbral 39 nastopov in osvojil Pokal Pivovarna Union.

Dodali so še: »Žigi se zahvaljujemo za doprinos in mu želimo srečno v nadaljevanju kariere.«

Poti so se razšle po obtožbah o spolnih odnosih z mladoletnico

Ob skopem pojasnilu Olimpije o razhodu z nogometašem, ki je bil v prejšnji sezoni prvi vratar moštva, ne gre pozabiti na obtožbe, ki so v javnost pricurljale v sredini julija.

Trije nogometaši Olimpije naj bi na pripravah na Bledu imeli spolne odnose z mladoletnim dekletom, bojda brez njene privolitve.

Med omenjenimi imeni nogometašev, ki naj bi bili v dogodek vpleteni, se je znašel tudi Frelih.

Javnost ogorčena, Olimpija dolgo zavita v molk

Obtožbe so dvignile veliko prahu, v prestolnici so se pojavili grafiti in transparenti, povezani z dogodkom, ki so pozivali k prevzemu odgovornosti. 

Dogajanje so ostro komentirali tudi v Inštitutu 8. marec in poudarili, da je spolni odnos brez privolitve posilstvo in da se o podobnih zgodbah prepogosto molči.

Olimpija nogometaše suspendirala

Na obtožbe se je v drugi polovici prejšnjega tedna končno odzvala Olimpija. Zapisali so, da so »nekateri nogometaši Olimpije kršili klubski disciplinski pravilnik, za kar so bili v skladu z disciplinskim pravilnikom ter pogodbenimi obveznostmi kaznovani, natančneje suspendirani«. 

Kljub temu da se je v povezavi z dogajanjem na Bledu omenjalo tudi Žigo Freliha, smo ga kot vratarja lahko spremljali na tekmi proti malteški Birkirkari.

Vrata Olimpije bo odslej kot kaže ponovno branil Frelihov predhodnik Nejc Vidmar

Starejše novice