FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Čet, 10.2.2022 02:30
Če se po jutru dan pozna, bodo pristaši Olimpije spomladi slavili nove zmage. Prva v letu 2022 je že vknjižena v statistiko zmajev, ki so v Stožicah dobili zaostali obračun z državnimi prvaki Sobočani.

Zaostalo srečanje 17. kroga Prve lige Telemach je z avtogolom odločil Nardin Mulahusejnović, čeprav je uradni napovedovalec na stadionu gol najprej podelil Mustafi Nukiću, nato pa še Đorđu Crnomarkoviću.

Zadnji se je žoge dotaknil napadalec Mure, a ta na svojo nesrečo ni bil na pravi strani igrišča. Prekmurci kljub pritisku v drugem polčasu niso uspeli preobrniti rezultata, so pa gledalci, predvsem po odmoru, videli številne priložnosti.

Izid se ni spremenil, ostalo je pri prednosti Olimpije, ki se je s pomembno zmago vrnila v igro za sam vrh lestvice. Razumljivo, tudi trener Dino Skender je bil zadovoljen z zmago pa tudi s predstavo ekipe:

»Odigrali smo zelo dobro tekmo, zasluženo zmagali. Tekma je bila dobra, dvosmerna, od prve minute smo želeli močan tempo. Odlično smo vstopili v tekmo, dosegli zadetek, nato pa je nasprotnik pričel pritiskati, kar je logično in normalno. 

Mislim, da smo bili bolj konkretni in dominantni glede priložnosti, srečanje bi morali prej prelomiti v našo korist. Žal nismo, zato je nasprotnik tekom dvoboja postajal nevarnejši. Čestitam svojim fantom, vseh 90 minut smo držali resno intenzivnost in to je za nas odličen pričetek!«

Pohvalil celotno ekipo

»To je tisto, kar hočemo, da dobro stojimo, smo resni v obrambi in neposredni v napadu. To so obrisi tistega, kar smo delali na pripravah, tako smo danes izgledali. Muri v niti enem trenutku nismo dovolili, da nas pritisne do konca. 

Postali smo bolj konkretni, kar se tiče napada tekmečevega gola, kar smo skušali spremeniti glede na zaključek jesenskega dela sezone,« je bil predstave moštva vesel jesenski povratnik v Ljubljano.

Skender je pohvalil celotno moštvo in poudaril, da individualne predstave ne pomenijo nič. Novinci so dali pomemben doprinos, tako kot tudi staroselci. 

Trener zmajev ob tem upa, da z Goranom Milovićem, ki je zelenico zaradi poškodbe zapustil že v prvem polčasu, ni nič hujšega. Hrvata je sicer zelo dobro zamenjal 18-letni Prekmurec Marcel Ratnik.

V nedeljo z Mariborom

Zmaga v spopadu z Muro je dobra popotnica za nedeljski derbi z Mariborom, ki ima s tekmo več pet točk prednosti. Olimpija bi se z morebitno zmago povsem približala štajerskemu rivalu.

Skender o derbiju pred tekmo z Muro še ni razmišljal, se pa priprava na obračun z Mariborčani pričenja že danes, po prespani noči, ki pa je po pomembni zmagi zagotovo postregla z dobrim spancem:

»Nihče v niti enem trenutku ni razmišljal o derbiju, vsi so bili povsem osredotočeni na tekmo z Muro, ki je praktično derbi. Nam je pomembna vsaka tekma, vsaka prinaša tri točke. Vsa čast fantom, da so ostali osredotočeni na Muro, ki je to tudi zaslužila. 

V novo tekmo vstopamo s tremi točkami in pozitivo, kar je zagotovo prednost. Pred tekmo je tako, da sta lahko takšni tekmi v štirih dneh varljivi, zdaj pa je odlično, pripravljeni gremo v dvoboj z Mariborom.«

FOTO: Jure Banfi

Zmaga dobrodošla za samozavest

Delež k včerajšnji zmagi je pristavil tudi Mustafa Nukić, ki je na novinarski konferenci dejal, da je zadovoljen z novo vlogo na igrišču, odlično pa se je ujel tudi z novim soigralcem v konici napada.

Ivan Prtajin je v drugem polčasu dvakrat nevarno pobegnil obrambi Mure, najprej Maticu Marušku, nato pa še Marinu Karamarku, ki ga je soboški strateg Damir Čontala predčasno potegnil iz igre.

Nukić je bil vesel uspešnega odprtja pomladi in si zaželel, da bi ekipa prvenstvo nadaljevala v takšnem ritmu. Ob tem pa se je že ozrl tudi na prihajajoči derbi z Mariborom:

»Zmaga je dobrodošla za samozavest vseh igralcev. Res pa je, da je derbi posebna tekma, na kateri se pravila ugasnejo. Ekipa, ki bo bolj potrpežljiva, osredotočeno in bo dala več od sebe, bo uspešnejša, veliko bo odvisno od dnevne forme. 

Veselimo se tekme, mislim, da so fantje maksimalno pripravljeni nanjo. Današnji obračun je bil dobra priprava na derbi.«

Izkušeni Ljubljančan poudarja, da bo v nedeljo vse odvisno od dnevne forme, nihče pa ni v prednosti. Derbi je zgodba zase, poudarja, in tako se je potrebno pripraviti na to tekmo.

Starejše novice