FOTO: NK Olimpija Ljubljana
Ustvarjeno dne
Tor, 11.1.2022 14:46
Ivan Banić je novi vratar Olimpije, so Ljubljančani danes sporočili iz Poreča, kjer trenirajo v tem tednu. Hrvat bo posojen do konca koledarskega leta, kaj pa se bo zgodilo z Nejcem Vidmarjem?

Olimpija ima novega čuvaja mreže, to je postal 27-letni Dalmatinec Ivan Banić. V Sinju rojenega vratarja je zmajem do konca sezone posodil hrvaški prvoligaš Gorica.

Vodstvo ljubljanskega kluba se je z Gorico dogovorila za enoletno posojo, zeleno-beli pa so si ob tem zagotovili tudi možnost dokončnega odkupa. Banić se bo med vratnicama predstavil že danes, na tekmi z zagrebškim Dinamom.

»Občutki po prestopu so odlični. Ekipi sem se v Poreču pridružil včeraj zvečer in moram priznati, da so me novi soigralci odlično sprejeli medse. Nekatere fante tako ali tako poznam že od prej. 

Z Goranom Milovićem sva se spoznala še v času, ko sva bila oba pri Hajduku, proti nekaterim drugim sem se boril na hrvaških zelenicah. 

Ponavljam, res so me vsi lepo sprejeli v novem okolju, zato ne dvomim, da se bom hitro privadil na nov klub. Veliko časa tako ali tako niti ne bom imel, saj bo že danes na sporedu prva tekma z Dinamom,« pravi Hrvat.

Bo Vidmar znova rezervist?

»V prvi vrsti sem prišel redno braniti in ob tem seveda klubu pomagati pri uresničitvi ciljev. Dobro se zavedam, kam sem prišel, od visokih pričakovanj niti po naključju ne bežim. 

Verjamem, da bom prispeval kar največ k dobrim rezultatom kluba, nikakor pa ne dvomim, da bo moja zgodba v Ljubljani uspešna,« sporoča someščan Anteja Vukušića, nekdanjega ljubljenca ljubljanskih navijačev.

Sedemindvajsetletnik je v letošnji sezoni odigral 11 tekem, ob 17 prejetih zadetkih pa je dvakrat zaklenil svojo mrežo. Status prvega vratarja je izgubil po 11. krogu, ko ga je v golu zamenjal Dominik Kotarski, posojeni up Ajaxa.

Banić je jasen, po selitvi v Stožice želi redno igrati, zato se poraja vprašanje, kaj se bo zgodilo z Nejcem Vidmarjem? 

Izkušeni Ljubljančan je, kot so pred dnevi sporočili iz Olimpije, zaradi poškodbe do 17. januarja oproščen klubskih obveznosti. Bo dolgoletni zmaj znova zgolj rezervni vratar, kot je bilo že v času Žige Freliha?

Z izkušnjami iz prve hrvaške lige

Olimpija bo za Ivana Banića prvi klub izven meja domovine, nekdanji mladinec Hajduka je bil v članski karieri med drugim član Primorca, Imotskega, Splita, sinjskega Junaka, Dugopolja in Rudeša. V prvi hrvaški ligi je odigral 59 tekem.

Klubu iz Velike Gorice se je pridružil avgusta 2020, med vratnicama pa je nasledil Kristijana Kahlino, ki je bil še do nedavnega prvi vratar Ludogorca, novega kluba Anteja Šimundže.

Zeleno-beli so včeraj podpisali dogovor še z enim vratarjem, prvo profesionalno pogodbo v karieri je podpisal 17-letni Žan Mauricio.

Starejše novice