Foto: Facebook Cedevita Olimpija
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 10.1.2022 15:14
Slovenski reprezentant Zoran Dragić je novi član Cedevite Olimpije.

Na položaju krila se je članski ekipi Cedevite Olimpije pred nadaljevanjem sezone pridružil eden izmed nosilcev slovenske moške članske reprezentance Zoran Dragić, so sporočili na spletni strani kluba.

V ljubljanskem klubu bo ostal vsaj do zaključka tekmovalne sezone 2021/22. 

Igralec z mnogimi izkušnjami

Dragić ima izkušnje z igranjem v elitni Evroligi, severnoameriški Ligi NBA, 7DAYS EuroCupu in regionalni ligi.

Ljubljančan, mlajši brat enega od najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov in nekdanjega igralca kluba Cedevita Olimpija, Gorana Dragića, je nazadnje nosil dres litovskega Žalgirisa, s katerim se je razšel na zadnji dan minulega koledarskega leta. Dragić bo v Stožicah ostal vsaj do konca te tekmovalne sezone.

»Vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Vemo, da gre za odlično ekipo in verjamem, da ji bom lahko pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem,« je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Zoran Dragić. 

»Igranje pred domačimi navijači vedno s seboj prinese poseben občutek in tega se neizmerno veselim. Motivacije zagotovo ne bo manjkalo, bo pa potrebno besede prenesti na delo, in zato komaj čakam, da se vse skupaj začne,« je navdušen.

Za njim je pestra kariera

Za slovenskim košarkarjem je pestra kariera, med drugim je igral tudi za Ilirijo, Janče, Slovan, Krko, Malago, Phoenix Suns, Miami Heat, Sioux Falls Skyforce, Himki, Olimpio Milano, Anadolu Efes, Trst, ratiopharm Ulm, Baskonio in nazadnje za Žalgiris.

V 7DAYS EuroCupu se je Dragić nazadnje predstavljal v dresu nemškega Ulma in na sedmih tekmah v povprečju dosegal 14,1 točko na obračun.

V tej sezoni je za Žalgiris v Evroligi zaigral na devetih tekmah in v povprečju beležil 3,9 točke. Skupno je Dragić v Evroligi dosegel kar 1194 točk, to pa je dovolj za povprečje 7,9 točke na tekmo.

Dragić se lahko pohvali z naslovom španskega državnega prvaka iz leta 2020, dvema naslovoma slovenskega državnega in pokalnega prvaka, ob tem pa je bil leta 2011 tudi najkoristnejši igralec finala slovenskega državnega prvenstva. 

V svojem žepu ima 32-letni in 196 centimetrov visoki košarkar še naslov turškega in italijanskega pokalnega prvaka ter dva italijanska superpokalna naslova.

Zastopal slovensko reprezentanco

Zoran Dragić je bil vseskozi tudi del slovenskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij, leta 2011 pa je na EuroBasketu 2011 prvič oblekel dres članske reprezentance na velikem tekmovanju. 

Sledil je domači EuroBasket 2013, naslednje leto pa nato še svetovno prvenstvo. 

Leto kasneje je bil Dragić tudi del reprezentance, ki je nastopila na EuroBasketu 2015, sodeloval pa je tudi v kvalifikacijah za EuroBasket 2017, na katerem zaradi poškodbe kasneje žal ni nastopil.

S slovensko reprezentanco je Dragić minulo poletje premierno zaigral tudi na olimpijskih igrah v Tokiu, v povprečju pa je beležil 12,3 točke, 3,8 skoke in 1,8 asistence.

Skupno je Dragić za slovensko člansko reprezentanco zaigral na 52 tekmah, dosegel pa je 581 točk, kar ga trenutno uvršča na osmo mesto med vsemi strelci.

Starejše novice