Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Tor, 27.4.2021 09:25
Finski letalski prevoznik Finnair je odpovedal vse lete v Ljubljano za leto 2021.

Finski letalski prevoznik Finnair je podrobneje objavil obseg letenja v letošnji poletni sezoni. Med več kot 60 destinacijami že drugo leto zapored ni več Ljubljane.

Finnair se pripravlja na povečanje obsega letenja za prihajajoče poletje ter se z mrežo letov usmerja na evropske počitniške destinacije. Junija bodo nadaljevali mednarodne evropske lete v Rejkjavik, Bodo, Nico, Lizbono in Vilno, dodatno pa bodo povečali število tedenskih letov na grške otoke, španska letovišča kot so Mallorca, Malaga in Alicante ter v italjanska mesta Rim, Milano ter nam bližnje Benetke, ne pa tudi v Ljubljano, kjer se od jeseni 2019 niso več vrnili in tako bi naj ostalo še vsaj do pomladi 2022. 

Izguba okoli 30 tisoč turistov

Finski prevoznik je v zadnjih letih letenja med Ljubljano in Helsinki v povprečju prepeljal okoli 30 tisoč potnikov letno, leteli pa so samo v določenih mesecih visoke poletne sezone. 

Po poročanju Slovenskega letalskega portala, je rekord bil leta 2017, ko so v sedmih mesecih prepeljali dobrih 34 tisoč potnikov, v letu 2018 nekaj čez 29 tisoč, leta 2019 pa dobrih 32 tisoč potnikov. Povprečna zasedenost letal je bila okoli 80 odstotna. 

Povsod, le v Ljubljano ne več

Skupaj nameravajo po Evropi leteti na 47 destinacij, poleg bližnjih Benetk, bodo v naši »okolici« leteli še v Budimpešto, Dubrovnik, Munchen in Split. 

Na drugi strani Atlantika bodo obnovili lete v Čikago in Los Angeles ter povečali število letov v New York. To so tudi edine destinacije v Severni Ameriki, kamor bodo leteli letos poleti. Izmed azijskih destinacij ohranjajo lete v Bangkok, Hong Kong, Seul, Šanghaj, Singapur in Tokio. 

Starejše novice