Profile picture for user oglasniprispevek Oglasni prispevek
Ustvarjeno dne
Pet, 1.10.2021 12:40
Gurmanska avantura v Restavraciji Julijana.

Bled velja za eno najlepših mest na svetu, ki na vsakem koraku razvaja z dih-jemajočimi razgledi, a to še zdaleč ni vse, kar ta slovenski alpski biser skriva v svojem objemu. Ne le zatočišče za popoln odklop in sprostitev na svežem alpskem zraku, Bled postaja tudi prava kulinarična destinacija!

Prepustite se razvajanju v Restavraciji Julijana, ki je del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts in je letos že drugič zaporedoma prejela prestižno kulinarično nagrado The Michelin Plate.

Pristne gorenjske okuse in lokalne sestavine ob najlepših razgledih na blejsko kuliso lahko doživite tudi med Tednom restavracij, ki bo potekal med 8. in 17. oktobrom, nato pa se razvajate v nedavno prenovljenem Rikli Balance Hotelu v neposredni bližini jezera, kjer vas pričakuje največji bazenski kompleks na Gorenjskem in lokalno obarvane wellness storitve po katerih boste kot prerojeni.

Restavracijo Julijana v Grand Hotelu Toplice na Bledu in njeno čudovito teraso najdete ob najlepšem delu Blejskega jezera.

bled2

Restavracija  je pod kreativnim vodstvom chefa Bertonclja Julijana dobila prestižno priznanje The Michelin Plate, za sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok za leto 2020 in 2021, po klasifikaciji Gault&Millau pa prejela  3 kape.

bled3

Ta butična restavracija sprejme le nekaj več kot 20 gostov in s svojo intimno atmosfero, čudovitim pogledom na Blejsko jezero in s sezonskimi gurmanskimi presežki privablja tiste, ki radi jed občutijo z vsemi čuti.

bled5

Pri sestavi jedi uporabljajo vse delikatese, ki sodijo v restavracijo višjega ranga. Med njimi med drugim ne smejo manjkati gosja jetra, račja jetra in boljši deli govedine. Pomembni so seveda tudi vrhunski produkti lokalnih proizvajalcev, od sveže lokalne zelenjave in  mlečnih izdelkov, do prvovrstnih postrvi lokalnega rejca.

bled6

Navdihe pri sestavi krožnikov pogosto iščejo na izobraževanjih v tujini, kjer spoznavajo nove trende, si širijo obzorja in se učijo od najboljših.  Ideje njihovi chefi nato kreirajo po svojih občutkih in preizkušajo različne kombinacije. Gre za skupinsko delo, vsak prispeva svoj navdih in potem skupaj izberejo najboljšo jed, ki jo uvrstijo na jedilnik. Pomembno je, da vsako idejo dodelajo in prilagodijo lokalnemu okolju.

bled7

V Restavraciji Julijana so tudi ponosni lastniki certifikata za Bled Local Selection, ki nagrajuje vse, kar že od nekdaj biva in raste na Bledu z okolico, v ljudeh s tega konca, v zemlji, v vodi, v zraku. Certifikat so prejeli za 4-hodni meni, v katerem je strokovna žirija prepoznala kakovost, avtentičnost in inovativnost vpeto v lokalno okolje.

bled8

V času Tedna restavracij, ki poteka med 8. in 17. oktobrom, se lahko v Restavraciji Julijana razvajate z ribjim ali mesnim menijem za le 25 evrov!

bled9

Chef Simon Bertoncelj skrbi tudi za razvajanje brbončic v hotelski restavraciji Rikli Balance Hotela. Ob hkratni rezervaciji mize za dva v Restavraciji Julijana in sobe v Rikli Balance Hotelu pa lahko unovčite tudi 10 % popust na nočitve v Rikli Balance Hotelu!

Unovčite turistične bone za nepozabne počitnice

V vseh namestitvah Sava Hotels & Resorts lahko unovčite svoje turistične bone (TB), ki so bili izdani v letu 2020 in nove turistične bone 2021 (BON21) in na jesenskih počitnicah ustvarite spomine, ki vas bodo spremljali še dolgo. Preverite pogoje unovčitve novih in starih bonov pri nas!

VDIH, IZDIH – SPROSTITEV!

RIKLI BALANCE HOTEL****S

bled10

Kulinarična ponudba Rikli Balance Hotela temelji na svežih sestavinah in lokalnih jedeh. Pri zajtrku si na sveže pečen kruh namažite lokalni med, za kosilo vprašajte po gorenjski posebnosti, kot sta bohinjski sir mohant ali lokalna postrv zlatovščica, za osvežitev pa si v hotelskem baru naročite domači medeni ali planinski napitek ali napitek iz smrekovih vršičkov.

bled11

Sobe Rikli Balance Hotela so zasnovane, da pripomorejo k celoviti prenovi telesa in duha.

bled12

Naj vas začara največji bazenski kompleks na Gorenjskem v Wellnessu Živa v Rikli Balance Hotelu s pogledom na Blejski grad.

Brezskrbna rezervacija z epidemiološko garancijo

Da bo vaša rezervacija oddiha v teh negotovih časih res brezskrbna, so v največji slovenski turistični skupini Sava Hotels & Resorts uvedli nadstandarden set higiensko-zaščitnih ukrepov ter pripravili pogoje nakupa, ki ustrezajo aktualnim razmeram. Slednji med drugim vsebujejo 100 % brezplačno odpoved glede na epidemiološko stanje ter možnost brezplačnega premika ali odpovedi termina.

Starejše novice