Ustvarjeno dne
Tor, 6.10.2020 14:01
Na grajskem griču v teh dneh napredujejo dela, ki jih izvaja Mestna občina. Kot so sporočili, bodo kmalu začeli z gradnjo prostorov za potrebe namestitve gostujočih tujih umetnikov in novih upravnih prostorov Javnega zavoda Ljubljanski grad.

Ljubljanski grad, mogočna poznosrednjeveška trdnjava, je vse od svojega nastanka mestni simbol. Čeprav je skozi stoletja doživljal različne usode in se je njegova namembnost spreminjala, ostaja najbolj prepoznavna značilnost prestolnice.

Na Gradu se letno zvrsti od 300 do 400 najrazličnejših prireditev in dogodkov, med njimi tudi: letni Film pod zvezdami, ki nastaja v sodelovanju s Kinodvorom, Grajski dnevi, ki obeležujejo prehod Gradu iz državne v mestno last (leta 1905), številne likovne, fotografske in druge razstave, glasbeni festival Grajska muzika, Jazz Club, raznolik pedagoški program. Od junija 2010 je na ogled tudi stalna pregledna razstava Slovenska zgodovina. 

Napredujejo tudi dela na grajskem griču, kjer smo pričeli z gradnjo prostorov za potrebe namestitve gostujočih tujih...

Objavil/a Mestna občina Ljubljana dne Torek, 06. oktober 2020

Obseg del

V sklopu projekta bodo na grajskem griču, Na stolbi 8, porušili obstoječo stavbo in zgradili novo. V njej bodo upravni prostori Javnega zavoda Ljubljanski grad (JZLG) in prostori za potrebe namestitve gostujočih tujih umetnikov, ki razstavljajo ali uprizarjajo najrazličnejše zvrsti umetnosti na Ljubljanskem gradu, ali v katerem od bližnjih javnih zavodov s področja kulture.

Z izgradnjo nastanitvenih zmogljivosti, v neposredni bližini Gradu, bo omogočena priprava in izvedba najrazličnejših kulturnih dogodkov, tako s področja glasbene, uprizoritvene kot tudi likovne dejavnosti, s pomočjo tujih umetnikov. Tako bo Ljubljanski grad popestril kulturne vsebine v svojih prostorih, v mesto privabil tuje umetnike in povečal obisk na račun kulturnega turizma.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice