Profile picture for user oglasniprispevek Oglasni prispevek
Ustvarjeno dne
Sre, 1.9.2021 11:38
St. Bernardin resort Portorož, San Simon resort Izola in Salinera resort Strunjan.

Na slovenski Obali poletje traja še pozno v jesen, ko se narava počasi umiri in se odene v najlepše barvne odtenke, ki kar kličejo po sprehodu ob morju. Dobrodošli v, z lepotami Istre navdahnjenem St. Bernardin resortu  v živahnem Portorožu, družinam prijaznem San Simon resortu v očarljivi Izoli in bioenergetskem Salinera resortu v čarobnem Strunjanu, ki so del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts. Poleg sproščanja v prvovrstnih wellness centrih vam vse tri destinacije ponujajo tudi celo paleto različnih aktivnosti v neokrnjeni naravi. Če temu prištejete še svež morski zrak in pristno kulinarično izkušnjo, je pred vami jesenski oddih le korak do morja, kjer je vsak dan drugačen!

Uživanje v blagodejnih učinkih morja skozi vse leto

Ste vedeli, da lahko tudi jeseni uživate v blagodejnih učinkih morja? V prenovljenem bazenskem kompleksu z morsko vodo – Morski vodni park Termaris, ki se nahaja znotraj Hotela Histrion v St. Bernardin resortu v Portorožu, vas 12 mesecev v letu čakajo plavalni, sprostitveni in otroški bazeni z ogrevano morsko vodo in najlepšimi razgledi na slovensko morje. 
 

Na desni, bolj mirni strani kopališča, vas takoj pozdravi plavalni bazen, v svoj objem pa vas vabi tudi prijetno topel masažni bazen.

Z leve strani vas bo k plavanju povabil velik plavalni bazen, obkrožen z otroškimi bazeni z zabavnimi igrali, kot nalašč za male ljubitelje vodnih vragolij! Vrhunec družinske zabave vas zagotovo čaka v t. i. 'razigranem bazenu', kjer se boste lahko zabavali ob deroči reki in vrtincih, ki bodo navdušili plavalce vseh starosti.

V Morskem vodnem parku Termaris bazene polni t.i. »mlado morje«, obogateno z minerali, ki izvirajo iz različnih pritokov. Izkušnja kopanja v naših bazenih je tako morska, kot se le da! V mladem morju je namreč še toliko več mikroelementov, ki blagodejno vplivajo na naše telo in počutje. Med njimi so jod, kalij, kalcij, brom, selen in magnezij.

V zaledje Istre z vetrom v laseh!

Jesenske temperature in blagodejna klima na Obali so naravnost popolne za aktivnosti v romantični naravni kulisi. Tako St. Bernardin resort v Portorožu, kot tudi  San Simon resort  v Izoli  sta »kolesarjem prijazna«, kar pomeni, da boste svoje kolo lahko tam varno hranili, ga oprali in, če bo treba, tudi servisirali! 

Kolesa si v obeh resortih lahko tudi izposodite, po turah pa se okrepčate s kolesarjem prilagojeno kulinarično ponudbo, ki vas bo napolnila z energijo za naslednje kolesarske podvige. 

Ni lepšega, kot če skrite kotičke v okolici in zaledju odkrivate sami z vetrom v laseh! Poglejte številne označene in neoznačene kolesarske poti ob slovenski Obali in izberite svojo najljubšo! 

Na izlet se lahko popeljete po urejenih, asfaltiranih kolesarskih progah, kot je recimo Pot Zdravja in prijateljstva Parenzana s prekrasnimi razgledi. Za tiste bolj drzne pa kolesarske poti vodijo tudi po makadamskih in gozdnih cestah, posute z različno zahtevnimi vzponi in razburljivimi spusti. Taka je recimo precej zahtevna kolesarska pot vzdolž reke Dragonje, ki nas med drugim vodi iz Seče, po Parenzani, do Sečovelj, Dragonje, Babičev, do vasice Šmarje in nato nazaj proti Kopru.

Raziskovanje obalnih lepot peš

Romantično Istrsko pokrajino lahko odkrivate tudi peš,  po urejenih poteh, ki vas ob morju vodijo skozi stara mesta, ter med vinogradi in nasadi oljk v vaseh iz zaledja. Ena od priljubljenih poti poteka od Izole do centra Kopra, med sprehodom pa vas bo na eni strani objela svežina morja, na drugi strani pa mediteransko zelenje in borovci. 

Priporočamo vam tudi Piranske krožne poti, ki jih sestavljajo tri urejene smeri, ki jih lahko združite v eno. Slikovite in urejene poti vam omogočajo raziskovanje Portoroža, Pirana, Seče s Sečoveljskimi solinami in Strunjana ter Krajinskega parka Strunjan, le korak od Salinera resorta Strunjan, kjer lahko občudujete Strunjanske soline, zaledja z vinogradi in oljčniki, v jesenskem času pa oranžno obarvane nasade zlatih jabolk – kakijev. 

Skrivnosti obalnih biserov 

Slovenska obala je izvrstno izhodišče za odkrivanje skrivnosti okoliških krajev. Poleg srednjeveškega mesteca Piran, romantične Izole in največjega slovenskega primorskega mesta Koper, priporočamo tudi obisk slikovitih vasic v istrskem zaledju, kot je recimo Padna.

Avtohtone istrske dobrote 

Odkrivanje lepot slovenske Istre se vsekakor začne že v hotelih, kjer vas elementi pokrajine spremljajo v sobah, wellness ponudbi ter lokalni kulinariki. Slednjo kuharski mojstri oblikujejo s poudarkom na istrski kuhinji, ki se prepleta s svežim morskim ulovom,  avtohtonimi zelišči, piransko soljo, istrskimi oljkami in ekstra deviškim oljčnim oljem, prestižnimi lokalnimi vini, regionalnimi siri in domačimi suhomesnimi dobrotami. 

Unovčite turistične bone za nepozabne počitnice

V vseh namestitvah Sava Hotels & Resorts lahko unovčite svoje turistične bone (TB), ki so bili izdani v letu 2020 in nove turistične bone 2021 (BON21) in na jesenskem oddihu ustvarite spomine, ki vas bodo spremljali še dolgo.  Preverite pogoje unovčitve novih in starih bonov pri nas!

Pestra izbira nastanitev le korak do morja

St. Bernardin resort, San Simon resort in Salinera resort predstavljajo izvrstno izhodišče za odkrivanje skrivnosti slovenske Istre in pristna lokalna doživetja. V St. Bernardin resortu lahko izbirate med povsem prenovljenim Hotelom Histrion****, 5-zvezdičnim Grand Hotelom Bernardin, Hotelom Vile Park*** in apartmaji Vila Barka. V družinam prijaznem resortu San Simon vas čaka prenovljen Hotel Haliaetum****, Hotel Mirta**** in različne depandanse San Simon***. V Salinera resortu, ki leži tik ob Krajinskem parku Strunjan pa najdete Hotel Salinera**** in apartmaje Vila Maia in Salinera za vsak žep. Preverite proste termine v oktobru in novembru in si privoščite popoln jesenski oddih le korak do morja!

Brezskrbna rezervacija z epidemiološko garancijo

Da bo vaša rezervacija oddiha v teh negotovih časih res brezskrbna, so v največji slovenski turistični skupini Sava Hotels & Resorts uvedli nadstandarden set higiensko-zaščitnih ukrepov ter pripravili pogoje nakupa, ki ustrezajo aktualnim razmeram. Slednji med drugim vsebujejo 100 % brezplačno odpoved glede na epidemiološko stanje ter možnost brezplačnega premika ali odpovedi termina.

Starejše novice