Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 23.4.2021 13:44
Stolp Vinariumbo od jutri, 24. aprila, znova odprt za goste. Turistična atrakcija, ki je bila zaprta vse od lanskega oktobra, se tako kot ostale turistične destinacije nadeja začetka letošnje sezone.

V lanskem letu si je stolp Vinarium ogledalo skupaj nekaj več kot 62.000 obiskovalcev, kljub temu da je bil stolp za obiskovalce zaprt skoraj štiri mesece.

Običajno so prvomajski prazniki na lokacijo stolpa pritegnili številne obiskovalce – pred dvema letoma je prav 1. maja stolp Vinarium obiskalo rekordno število obiskovalcev, in sicer 2.121.

Upravljavec stolpa Turistična zveza Lendava vabi tako znova odpira razgled z najvišjega stolpa v Sloveniji, kavarno s teraso in kulinarične hiške.

Delovni čas: od 10. do 19. ure

Obiskovalci bodo tako lahko od jutri naprej ob upoštevanju higienskih in varnostnih ukrepov uživali v ponudbi gostinskega lokala in kulinaričnih hiškah ter okusili lokalne kulinarične dobrote, kot so gibanica, kurtoš kolač, langaš in vino lokalnih vinarjev.

Leto v znamenju kulinarike

Tudi sicer bo kulinarika v letu Slovenije kot evropske gastronomske regije vseskozi v ospredju. Tako se aktivnosti usmerjajo v promocijo, katere namen je ohranjati prepoznavnost in kontinuiteto lokalne kulinarike ter spodbujati ponudnike k inovativnosti pri pripravi jedi, ki jih bodo obiskovalce lahko okušali ob obisku Lendave v kateri od domačih gostiln pa tudi pri ponudnikih v kulinaričnih hiškah pri stolpu.

Posebno kulinarično doživetje na stolpu bo znova nudila tudi Večerja z razgledom, ki bo v primeru sproščenih ukrepov na sporedu v poletnih mesecih.

Avtor: Vita Starman

Vrata odpira tudi razpršeni Hotel Vinarium

Edinstveni razpršeni hotel je svojo otvoritev doživel na lokaciji stolpa pred dvema letoma, od ponedeljka naprej pa odpira vrata za prve letošnje goste. V mreži ponudnikov, ki jih pod svojim okriljem združuje Zavod za turizem in razvoj Lendava, je 11 vinskih kleti, namenjenih prenočevanju turistov z butično ponudbo.

Rezervacije so možne preko spletne strani www.hotelvinarium.si, upoštevati pa je treba pogoj testiranja potrošnikov na okužbo z novim koronavirusom oziroma za obisk predložiti dokazilo o prebolelosti ali cepljenju.

Razvoj lokacije stolpa in vinsko-turistične ceste

Sicer pa Občina Lendava dodatno razvija lokacijo stolpa z obogatitvijo turistične ponudbe. Projekt, ki predvideva nekaj več kot 500 metrov dolg »zipline« z dvema jeklenicama, je prijavljen na razpis LAS, pridobljeno pa je že tudi gradbeno dovoljenje.

Začetno točko predstavlja lesen štartni stolp, ki bo v neposredni bližini najvišje točke Lendavskih Goric Piramide, končna točka pa bo v bližini razglednega stolpa. Sama pridobitev, katere gradnja bi se ob odobritvi projekta lahko začela jeseni, pomeni dodatno ponudbo v smeri doživetij za obiskovalce.

Prav tako je v načrtu Občine tudi obsežen projekt, v sklopu katerega je predvidena umestitev gondole in restavracije ob stolpu. Gondola bi povezala staro mestno jedro Lendave z razglednim stolpom Vinarium na vinsko-turistični cesti in s tem nekoliko razbremenila avtobusni in osebni promet do
stolpa.

Starejše novice