Foto: Bobo
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sre, 20.4.2022 16:38
Benetke bodo v prihodnosti od številnih turistov zahtevale, da obisk starega dela mesta rezervirajo vnaprej. Za vstop bodo morali dnevni obiskovalci odšteti do deset evrov, je sporočil župan Benetk Luigi Brugnaro.

Po poročanju britanskega časnika The Guardian naj bi sistem poskusno začel delovati junija, v celoti pa naj bi stekel januarja 2023.

Od kdaj bo potrebna rezervacija?

Kdaj bo novi sistem rezervacij vzpostavljen in začel delovati, bodo mestne oblasti sporočile v prihodnjih mesecih, je za nemško tiskovno agencijo DPA pojasnil Simone Venturini, podžupan Benetk, pristojen za turizem.

Takrat bodo tudi podrobneje predstavili izjeme, ki bodo oproščene plačila vstopnice, med katerimi bodo prebivalci Benečije.

Za prenočitev v Benetkah ne potrebuješ rezervacije

Turisti, ki bodo nameravali prenočiti v Benetkah, za vstop v mesto ne bodo potrebovali predhodne rezervacije.

Sprememba turistične strategije prava pot

Brugnaro je spremembe v turistični strategiji Benetk opisal kot pravo pot naprej za upravljanje mestnega turizma. Ob tem je poudaril, da bodo Benetke prvo mesto na svetu, ki bo izvedlo težak poskus, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Benetke letno obišče 20 milijonov turistov in mestne oblasti upajo, da bodo s sistemom rezervacij lažje načrtovali, koliko obiskovalcev je ob določenem času v mestu, navaja DPA.

Po poročanju tujih tiskovnih agencij je samo minuli konec tedna preko velikonočnih praznikov Benetke obiskalo več 100.000 obiskovalcev.

Rešitev za množični turizem v mestu

Načrti za uvedbo vstopnine se pripravljajo, odkar je italijanska vlada konec leta 2018 odobrila ukrep kot rešitev za množični turizem v mestu. Občinske oblasti so marca 2019 potrdile uvedbo sistema vstopnin za turiste, a so načrte nato zaradi izbruha pandemije prestavili.

Pandemija zmanjšala število obiskovalcev 

Pandemija covida-19 je močno zmanjšala število obiskovalcev in spodbudila zahteve po ponovnem razmisleku o upravljanju turističnih tokov v prihodnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice