Foto: Matevž Kostanjšek
Profile picture for user ninavodeb Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Čet, 1.10.2020 11:31
Od danes pa vse do 1. decembra bodo na voljo edinstvena vodena doživetja po Ljubljani: Udeležite se lahko vodenega ogleda po ljubljanski tržnici in mestu, poskušali pa boste lahko tudi tradicionalne ljubljanske jedi in pijače.

Udeležite se lahko vodenega ogleda po ljubljanski tržnici Dobimo se plac', ki vključuje tudi Ljubljanski zajtrk, pri ogledu Okusi Ljubljane udeležencem v petih restavracijah postrežejo tradicionalne ljubljanske jedi in pijače, sprehod po starem mestnem jedru pa predstavi manj znane podrobnosti o Ljubljani in na koncu brezplačno popelje z vzpenjačo na Ljubljanski grad.

Okusi Ljubljane

Gre za edinstveno doživetje, edino v Sloveniji, kjer lahko obiskovalci v kar petih restavracijah pokušajo izključno tradicionalne ljubljanske jedi in pijače, ob tem pa spoznajo še mnogo zanimivosti o prehranskih in drugih navadah Ljubljančanov iz preteklih obdobij, pa do današnjega dne. 

Spoznajte Staro Ljubljano in Ljubljanski grad

Če želite bolje spoznati svoje mesto, ali pa pričakujete obisk sorodnikov z drugega konca države ali iz tujine, jih lahko povabite na vodeno spoznavanje Stare Ljubljane in Ljubljanskega gradu in se preko zgodb seznanite z mestnimi znamenitostmi, arhitekturo in kulturo, na koncu pa naredite spominsko fotografijo na grajskem griču.

Mestna občina sporoča, da si lahko več podrobnosti ogledate na www.visitljubljana.com ali pokličite na 01 306 12 15.
Vodeni ogledi se bodo izvedli ob podpori Slovenske turistične organizacije in upoštevanju zdravstvenih in varnostnih priporočil NIJZ.

Starejše novice