Profile picture for user oglasniprispevek Oglasni prispevek
Ustvarjeno dne
Tor, 18.4.2023 10:47
200 let stara zapuščina švicarskega zdravilca na Bledu.

Ste vedeli, da je zdravilne učinke Bleda prvi prepoznal švicarski zdravilec Arnold Rikli, ki je sredi 19. stoletja tukaj zgradil prvo naravno zdravilišče?

V Rikli Balance Hotelu, ki je del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts, s konceptom »Kako živeti po Riklijevo« nadaljujemo z njegovo tradicijo z željo in zavezo, da našim gostom ponudimo popolno okolje za sprostitev in premagovanje stresa. 

Za izboljšanje počutja se je Arnold Rikli oprl na naravne blejske dejavnike – zrak, vodo in sonce. Spodbujal je veliko gibanja na svežem zraku, zmerno, a kakovostno brezmesno prehrano in krepčilen spanec.

Živeti po Riklijevo pomeni vstati pred sončnim vzhodom, piti svežo blejsko vodo na tešče, bosonogi hoditi po travniku z jutranjo roso, uživati lahke obroke, plavati, se sončiti ter veliko hoditi in se sprehajati na svežem alpskem zraku.

Bogato zapuščino Arnolda Riklija lahko doživite tudi izven hotela med odkrivanjem številnih urejenih okoliških Riklijevih poti.

Kdo je bil Arnold Rikli

Arnold Rikli (1823-1906) je Bled odkril po priporočilu svojega strica, ki mu je svetoval, naj si med okrevanjem po hudi bolezni moči nabere v objemu slovenskega alpskega bisera.

Že ob prvem obisku leta 1852 se je navdušil nad svežino zraka, čistočo jezera, milim alpskim podnebjem in pogledom na Julijske Alpe, ob katerih so se mu povrnile življenjske moči.

Izkoristil je tukajšnje naravne danosti in postavil naravni zdravilni zavod, v katerem je poznejših letih zdravil na tisoče bolnikov.

V njem je najprej deset let deloval kot hidropat, nato je začel uvajati milejše metode, tako imenovane svetlobno zračne in sončne kopeli. Kot ustanovitelj atmosferskega zdravljenja ima tako tudi največje zasluge za začetek organiziranega zdraviliškega turizma na Bledu.

Foto: Boris Pretnar, www.bled.si 

Kako živeti po RIklijevo v Rikli Balance Hotelu 

 V regeneracijski Riklijevi sobi smo ustvarili okolje za čim boljšo sprostitev in regeneracijo. Zagotavljajo jo 100-odstotno naravni materiali kot sta volna in les, ter terapija z barvami, ki vas očisti, sprosti in poživi.
Rikli je zagovarjal kakovostno brezmesno prehrano ter sveže lokalne sestavine. Na hotelskem zajtrku in večerji poiščite jedi z oznako »Živeti po Riklijevo«, ki bi jih odobril tudi sam Rikli!
Prepustite se objemu termalne vode v Vodnem parku wellness Živa, kjer poleg razgledov na Blejski grad in jezero najdete tudi notranji tobogan, ki bo navdušil najmlajše.
V Riklijevem sprostitvenem parku, zmanjšajte stres in skrbi na Riklijevi bosonogi poti, pred vsakdanjimi obremenitvami pobegnite v zavetje narave, objemite drevo in si povrnite zdravje.

Holistični wellness po Riklijevo

Zdravilec Arnold Rikli je bil prepričan, da vsaka naša misel, vsak občutek, prepričanje in gib pošiljajo po telesu energijske signale, ki vplivajo na celotno naše bitje.

Tej misli sledimo v Wellnessu Živa V Rikli Balance Hotelu s širokim naborom sprostitvenih masaž, kopeli, nege telesa in obraza ter s savnami.

Privoščite si Riklijev ritual, wellness program za popolno sprostitev in regeneracijo telesa in duha, prirejen po izbranih Riklijevih metodah naravnega zdravljenja.

Koncept dopolnjuje alpski pridih Bleda z uporabo smrekovih vršičkov in medu kranjskih čebel, ki imajo številne pozitivne zdravilne učinke na telo in dušo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice