Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 2.9.2020 12:46
Kolegi iz Mariborinfo so v uredništvo prejeli pismo bralke, v katerem piše o neprijetni izkušnji, ki se je njeni družini pripetila v Termah Paradiso v Dobovi.

Bralka, ki želi ostati anonimna, v začetku pisma navaja, da so se z družino sredi avgusta odločili za koriščenje turističnih bonov v Termah Paradiso v Dobovi, katere so izbrali predvsem zaradi slišanih pohval na račun term. 

Svoje počitnice so plačali, kljub temu da je cena nočitve po njihovem mnenju bila zelo visoka, in sicer 230 evrov na noč za dve odrasli osebi in enega otroka z zajtrkom. »To se nam je zdelo ogromno, saj imamo veliko izkušenj s termami, kot so na primer Terme Čatež, kjer smo za taksno celo plačali dve nočitvi in zraven še kopanje. Mislili smo si, v redu morda pa so vredne tega denarja, dokler nismo prišli tja,« piše bralka.

Nepredstavljiva gneča ob in v bazenih

Nadaljuje, da je bilo osebje dokaj prijazno, nakar so hladni tuš doživeli ob bazenih, kjer je bila ogromna gneča, kjer skoraj ni bilo mogoče upoštevati vseh varnostnih standardov, ki ob epidemiji koronavirusa veljajo v termah. 

»Takšna gneča je bila predvsem zato, ker so na bazene sprejemali ljudi, ki ne bivajo v hotelu, čeprav je bilo na njihovi spletni strani jasno razvidno in opisano, da je namen term, da lahko v rivieri uživajo samo obiskovalci,« se jezi bralka.

»Več kot 20 minut po odhodu niso pospravili pladnjev«

Anonimna bralka nadaljuje, da je morda za največji šok, ki so ga doživeli, poskrbel lokal ob bazenu term. Tam si je njena hčerka naročila hamburger s sirom, za katerega so odšteli 6,20 evra. »Bil je narejen na hitro, z nepečenim mesom in nestopljenim sirom. V tem istem lokalu so prodajali čips, ki se lahko kupi samo v Mercatorju, saj je bil znamke Mercator. To pa se seveda ne sme,« piše bralka.

Prav tako bralka opozarja, da osebje ni nosilo mask, prav tako pa niso upoštevali vseh preostalih standardov, ki bi se jih morali držati.

»S hčerko se usedeva in pojeva hrano, ki ni bila niti blizu dobremu, na kar opazimo, da več kot 20 minut po odhodu ljudi iz restavracije, kljub zadostnemu številu zaposlenih, ki so se za pultom pogovarjali, ti niso pospravili pladnjev in ostankov z mize,« piše bralka in dodaja, da so si jih gostje morali sami umakniti, če so želeli jesti, saj miz v restavraciji ni na pretek.

Kljub temu zaključuje, da so bili z drugim navdušeni, tudi s sobo, kjer pa se vseeno obregne ob pripravljenost sobe. »Sobo smo rezervirali za tri osebe, posteljnine za hčerko ni bilo, spati pa je morala 20 cm nad tlemi. Vse to so si privoščili, kljub temu da je cena na osebo za eno noč z zajtrkom bila 81 evrov. In to so terme, ki so nagrajene s certifikatom kakovosti,« še na koncu zapiše bralka.

Starejše novice