Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Čet, 22.4.2021 12:45
Preverili smo, kakšne so pozitivne posledice turizma v Ljubljani.

Mestna občina Ljubljana je zagnala kampanjo Turizem dela Ljubljano, s katero želijo predstaviti pozitivne posledice turistične dejavnosti v našem mestu. Turizem dela Ljubljano boljšo, bolj prijazno, bolj aktivno, bolj kulturno, bolj zanimivo, bolj povezano...

Meščankam in meščanom želijo predstaviti pozitivne posledice turistične dejavnosti v Ljubljani skozi infrastrukturne, kulturne, športne in splošne različne pridobitve, ki delajo Ljubljano boljšo in prijaznejšo. Skratka, skozi projekte, ki so bili (so)financirani iz turističnih prihodkov in so predvsem namenjeni prebivalcem mesta.

S tem bodo na Mestni občini Ljubljana poskušali doseči zavedanje, da turizem konec koncev izboljšuje naše mesto, za nas. Da Turizem dela Ljubljano boljšo, bolj prijazno, bolj aktivno, bolj kulturno, bolj raznoliko, bolj zanimivo, bolj povezano, kar odlikuje najlepše mesto na svetu.

Po mestu ste lahko opazili plakate, s katerimi meščanke in meščane geolokacijsko nagovarjajo o pridobitvah v njihovi soseski, ki so sofinancirane s sredstvi iz turizma. Na spletnem portalu Visit Ljubljana pa bodo kmalu objavili seznam projektov, ki so bili (so)financirani iz prihodkov od turistične dejavnosti v mestu.

V naslednjih korakih nameravajo meščane aktivno vključiti tudi v soustvarjanje ponovnega zagona turizma. 

»Ker je prav, da mesto postavi pogoje. In mesto smo ljudje,« so zapisali na spletni strani Mestne občine Ljubljana.

Starejše novice