Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 23.8.2020 15:18
Hrvaške oblasti so objavile zadnje podatke glede okužb s koronavirusom.

V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem opravili 1718 testiranj na novi koronavirus. Potrdili so 275 novih primerov okužb s koronavirusom. Za primerjavo. Dan prej je številka znašala 306, še dan pred tem pa 265. Do danes so potrdili že 8175 primerov okužb.

Trenutno je na Hrvaškem s koronavirusom aktivno okuženih 2203 ljudi. V bolnišnicah na Hrvaškem se zdravi 155 obolelih, na intenzivni negi je zaradi koronavirusa 12 oseb, v samoizolaciji pa je 7095 oseb.

Aktualne podatke za Hrvaško lahko spremljate na tej spletni povezavi.

Hrvaška je od petka na rdečem seznamu držav s poslabšano epidemiološko sliko, kar pomeni obvezno karanteno po vstopu v Slovenijo. Slovenci, ki so še na Hrvaškem, se lahko brez karantene vrnejo do ponedeljka do polnoči.

V zadnjih 24 urah so sicer v Splitsko-dalmatinski županiji potrdili 94 novih primerov, kar je še več kot dan poprej, ko jih je bilo 83. 

Na predlog lokalnega štaba civilne zaščite bodo tam uvedli nove epidemiološke ukrepe, poročajo hrvaški mediji.

Med drugim na porokah ne bo smelo biti več kot 50 ljudi, ostale svečanosti in proslave pa bodo lahko potekale samo v družinskem krogu z največ 20 gosti. Na pogrebih bo lahko največ 50 ljudi, izrazi sožalja pa ne bodo smeli biti izraženi z bližnjim stikom. Gostinski objekti bodo lahko goste sprejemali samo na terasah, družinske kmetije z gostinsko ponudbo pa bodo lahko sprejele največ 20 ljudi.

Starejše novice