Kronika minule noči. Ljubljanski policisti so imeli v zadnjih 24ur polne roke dela.

Na Janežičevi ulici v Ljubljani je včeraj okoli 18. ure prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in voznica skiroja. Ta je stala na prehodu za pešce, ko je voznica osebnega vozila izsilila prednost in trčila vanjo. Voznica skiroja je bila v nesreči huje poškodovana in takoj odpeljana v UKC Ljubljana. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, voznica osebnega vozila ni bila pod vplivom alkohola.

Nekaj pred 17. uro je na  ljubljanski severni obvoznici, med Tomačevim in Novimi Jaršami, prišlo do naleta štirih vozil. Do trčenja je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika tovornega vozila, ki je trčil v vozila pred seboj. V nesreči ni bil poškodovan nihče, nastali pa so daljši zastoji.

V preteklih dveh dneh so policisti obravnavali  23 tatvin, 14 vlomov, kjer je pri petih primerih ostalo le pri poskusu vloma in šest primerov poškodovanja tuje lastnine. Poleg tega so posredovali pri treh primerih družinskega nasilja, ki še niso zaključeni.  43 krat so posredovali pri kršitvah s področja javnega reda in miru.

Od nedelje do danes pa so policisti PU Ljubljana, med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Laz pri Pregradu in Ljubljane, prijeli 43 tujcev, državljanov Afganistana, Maroka in Alžirije, ki so nezakonito prečkali državno mejo.

Starejše novice