Vir: Facebook, Slovenska policija.
Ljubljanainfo
Pet, 1.1.2021 12:15
Na silvestrsko noč je več kot 700 policistov neposredno na terenu skrbelo za varnost.

Silvestrska noč je bila za policiste delavna, kljub temu da letos ni bilo organiziranih javnih prireditev, saj so skupno obravnavali enajst prometnih nesreč, 120 kršitev javnega reda in miru ter 20 kaznivih dejanj.

V preteklih dvanajstih urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1178 klicev. Med 318 interventnimi klici je bilo petnajst dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali deset prometnih nesreč s premoženjsko škodo in eno, v kateri je prišlo do hudih telesnih poškodb. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika in zasegli štiri vozila zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

Javni red in mir je bil kršen v 46 primerih na javnih krajih in 74-krat v zasebnih prostorih, policisti so pridržali devet kršiteljev.

Obravnavali so tri kazniva dejanja nasilja v družini, zaradi zaščite žrtev nasilja v družini pa so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo največ premoženjskih kaznivih dejanj.

Poleg tega so policisti prijeli še štiri osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Policisti so opravili tudi več poostrenih nadzorov, pri katerih so nadzirali kriminalna žarišča in ugotavljali kazniva dejanja in prekrške.

V povezavi s spoštovanjem veljavnih vladnih odlokov so policisti 31. decembra 2020 v okoli 2000 nadzorih izrekli 32 opozoril in izdali 20 plačilnih nalogov ter hitrih postopkov.

Nekatere nadzore so opravili tudi na podlagi 21 sprejetih prijav o domnevnih kršitvah odlokov s strani občanov.

Starejše novice