Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 1.4.2022 19:53
Zločin, ki je sredi februarja pretresel Juršince in vso Slovenijo, ostaja nerazrešen.

V naselju Mostje v občini Juršinci je domačin 17. februarja, v večernih urah, ko je na njivo pripeljal gnoj, naletel na truplo 39-letnika.

Poklical je prijatelja, ki je o truplu obvestil policijo. Traktor in prikolico je moral pustiti na mestu, kjer je stala. 

Policija je hitro ugotovila, da je moški, ki je obležal poleg glavne ceste, v bližini reke Pesnice, umrl nasilne smrti. Obležal naj bi pod petimi streli.

Kmalu so zaokrožile govorice. Da je obležal ob temnem vozilu Volkswagen Touran, je poročal Večer. In da je znanec pokojnega dejal, da je bil ustreljeni »velika riba«.

Preberite še:

»Ne, nismo v slepi ulici.« 

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Beno Meglič je šele nekaj dni za tem stopil pred medije in pojasnil, da kriminalistična preiskava teče v smer kaznivega dejanja umora.

Razkril je le, da so na kraju kaznivega dejanja zavarovali večje število sledov in dokazov, kriminalisti pa so opravili razgovore in številna druga procesna opravila.

Potrdil je, da so 19. februarja zaradi utemeljenih razlogov za sum odvzeli prostost 38-letnemu državljanu Republike Slovenije, saj naj bi s kriminalistično preiskavo našli dovolj dokazov, da je bil udeležen v kaznivem dejanju umora. 

V nadaljevanju so izvedli več hišnih preiskav, v katerih so zavarovali več predmetov, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

A Meglič je nato šokiral. »Osumljenemu je bilo pridržanje odpravljeno, ko so za to minili razlogi,« je dejal, ni pa želel odgovoriti na vprašanje, ali je 38-letnik še vedno osumljen.

O motivu je molčal. Na vprašanje, ali so preiskovalci v slepi ulici, je takrat odgovoril: »Ne, nismo v slepi ulici.« 

Kako daleč je preiskava več kot mesec dni po zločinu?

Na Policijski upravi Maribor smo preverili, v kateri fazi je kriminalistična preiskava več kot mesec dni po zločinu in ali je policija pridržala še koga. 

Dobili smo le skop odgovor: »Nadaljujemo z intenzivno kriminalistično preiskavo, zato v tej fazi ne moremo nuditi dodatnih informacij.«

Žrtev stari znanec policije

Udeležencev v kaznivem dejanju je več, je v izjavi takrat še dejal Meglič, vloga posameznikov pa bo razjasnjena s kriminalistično preiskavo. 

Ustreljeni je bil sicer konec januarja obravnavan zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali napada na uradno osebo

Policistu je grozil po prekršku v cestnem prometu. Takrat so umorjenemu odvzeli prostost in v hišni preiskavi naleteli na prepovedane droge.

V zvezi s tem je do njegove smrti potekal predkazenski postopek, v sklopu katerega so še zbirali informacije, zadeva pa bi se po besedah policije zaključila s podajo kazenske ovadbe.

Starejše novice