Ljubljanainfo
Čet, 14.9.2023 09:18
Minuli konec tedna je v centru Murske Sobote prišlo do streljanja, Policijska uprava Murska Sobota sedaj razkriva podrobnosti grozljivega dogodka.

Kot smo poročali v ponedeljek, je v Murski Soboti prišlo do novega incidenta. Na Trgu zmage je po pričevanju očividca v bližini kioska s hitro prehrano moški grozil s pištolo.

Osumljenec naj bi nato pobegnil, vendar so ga policisti po besedah očividca naposled vseeno ujeli. 

Iz Policijske uprave Murska Sobota so za Sobotainfo potrdili, da so pomurski policisti 9. septembra 2023 v popoldanskem času iskali osumljenca zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, ki je storil predhodno.

Policisti so osumljenca izsledili v središču Murske Sobote, ta je ob  tem, ko je zagledal policiste poskušal zbežati, hkrati pa je potegnil revolver in enkrat ustrelil v zrak ter dvakrat sprožil proti policistom.

Imitacija orožja, osumljencu odredili prisilno hospitalizacijo

»Za revolver se je kasneje izkazalo, da gre za imitacijo orožja,« so pojasnili iz policijske uprave ob tem pa dodali, da so policisti osumljenca prijeli, pri tem pa uporabili prisilna sredstva, da ga obvladajo in mu odvzeli prostost.

Osumljenega je nato pregledal tudi zdravnik in mu odredil prisilno hospitalizacijo.

Zoper 31-letnega osumljenca bo podana kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, so še sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota. 

Starejše novice