Pričenja se 21. edicija mednarodnega filmskega festivala Poklon viziji v organizaciji goriškega Kinoateljeja in številnih partnerjev.
  • Kaj: Filmski festival
  • Kdaj: sreda, 7.10.2020 od 18.00 do 20.00
  • Kje: Slovenska kinoteka, Ljubljana
  • Prireditelj: Kinoatelje
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Festivalsko dogajanje bo med 2. in 11. oktobrom 2020 razpeto po sedmih mestih po Sloveniji in Furlaniji-Julijski krajini ter bo poleg predstavitve opusa srbskega cineasta Srdana Golubovića, letošnjega prejemnika nagrade Darko Bratina, ponudilo številne zanimive filmske vsebine.

Dogajanje na ljubljanski etapi se prične ob 18.00 v Slovenski kinoteki, kjer si bomo ob prisotnosti avtorja ogledali njegov celovečerni prvenec Absolutnih 100 (Apsolutnih 100, 2013) in izbor kratkih nagrajenih filmov sklopa Prvih Poletov.

Ob 20.30 pa se selimo v Cankarjev dom, kjer bo v sodelovanju z Ljubljanskim filmskim festivalom Liffe potekala slovenska premiera njegovega najnovejšega filma Oče (Otac, 2020). Po projekciji sledi pogovor z avtorjem, ki ga bo vodila Patricija Maličev.

Dogajanje v Ljubljani je le del bogatega programa letošnjega čezmejnega filmskega festivala, ki bo poleg opusa Srdana Golubovića predstavil raznoliko bero filmskih presežkov, prek 50 kratkih in dolgometražnih filmov, ki nas bodo s svojskimi avtorskimi govoricami izzivali, da premišljujemo in opazujemo družbo, v kateri živimo. Vabljeni tudi na ostale postojanke.


V skladu z navodili in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje vse obiskovalce festivala naprošamo, da na dogodke prihajate le zdravi, skrbite za priporočeno razdaljo in se držite navodil, ki jih bomo za vas pripravili organizatorji.

Število mest bo zaradi priporočil NIJZ omejeno!

Dogodki so brezplačni.

Starejše novice