Na območju nekdanje tovarne Rog, kjer že leta in leta živijo alternativni pripadniki avtonomne skupnosti, se je danes okoli 7.ure zjutraj začela evikcija (odvzem lastništva) stanovalcem.

Iz Mladinske aktivistične organizacije so sporočili, da varnostniki varnostne službe Valina iz stavbe "mečejo ven" ljudi, policija pa jih pri tem straži. Na območju naj bi se po napovedih MOL-a začela gradbena dela.

 

S policijske uprave Ljubljana so za Ljubljanainfo potrdili, da na območju nekdanje Tovarne Rog lastnik izvaja gradbena dela in še zapisali:

Danes, okoli 7. ure smo bili obveščeni, da lastnik objekta na Trubarjevi cesti v Ljubljani izvaja na objektu gradbena dela, pri tem pa se je na kraju zbralo nekaj oseb, ki ne upoštevajo varnostnikov, ki so območje gradbišča zavarovali. Policisti so na kraju intervenirali in po do sedaj znanih podatkih ugotovili, da nekaj oseb na kraju ni upoštevalo varnostnikov, zato so policisti vzpostavili javni red in mir. Ker se na kraju še vedno zbirajo osebe bodo policisti na kraju ostali zaradi preprečevanja nadaljnjih kršitev javnega reda in miru. Interveniranje na kraju še vedno poteka.

Po podatkih ljubljanske policije je na območju še nekaj oseb. Tisti, ki niso upoštevali ukazov policistov, so dobili kazen. Točnih podatkov o številu oseb in ukrepih nad njimi policija še nima, saj dogajanje še poteka.

"V Rogu policija in varnostniki. Ful njih. Folk ne spustijo notri in tiste, ki so not, mečejo ven. Vsi pred Rog! Vsi za Rog!" so zapisali tudi na Facebookovi strani Ohranimo Tovarno Rog.

RDEČI ALARM! Evikcija se dogaja! Vsi pred magistrat! #roganedamozagradbenojamo!

Objavil/a Ohranimo Tovarno Rog dne Ponedeljek, 18. januar 2021

Ljubljanski mestni svetniki so pred dnevi potrdili 34 milijonov evrov višji rebalans proračuna, od tega sta predvidena tudi dva milijona evrov za projekt obnove Roga.

Pojasnila Mestne občine še čakamo...

Starejše novice