Tako kot so napovedovali vremenoslovci je sneg pobelil celotno državo. Prvih snežink smo se v prestolnici razveselili okoli 9. ure zjutraj in še vedno sneži.

Le še vprašanje časa je bilo, kdaj se bo nizkim temperaturam pridružil še sneg. Mi smo se sprehodili po centru mesta in v objektiv ujeli prve snežene trenutke.

Po podatkih Agencije RS za okolje, je lansko leto Ljubljano sneg prvič pobelil nekaj dni kasneje, in sicer 13. decembra. 

Ekipe zimske službe so že na delu. Svoje delo opravljajo po prioritetah, kar pomeni, da najprej očistijo ceste in postajališča za javni prevoz, pločnike, potem pa pridejo na vrsto kolesarske steze in parkirna mesta. 

V zimskem času deluje 24-urna dežurna služba, ki spremlja razmere in v primeru sneženja ali poledice aktivira dežurne posipalce. Ceste in pločniki so spolzki, zato bodite previdni vsi vozniki, pešci in kolesarji. 

Največja snežna pošiljka prihaja ponoči 

Prvi sneg letošnje zime nas je razveselil danes zjutraj, rahlo sneženje pa je zajelo vso državo. A glavno dogajanje nas čaka ponoči, ko bo v večjem delu države vsaj nekaj ur močno snežilo. V Ljubljani z okolico bo predvidoma zapadlo od 15 do 20 centimetrov snega.  
 

Največ snega pričakujejo na Gorenjskem in Notranjskem, kjer lahko zapade tudi do 30 centimetrov. 

Starejše novice