• Kaj: Kulturna prireditev
  • Kdaj: četrtek, 8.10.2020 ob 20.00
  • Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Prireditelj: Beletrina
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Založba Beletrina jutri, v četrtek, 8. 10. 2020 ob 20. uri, vabi na dogodek z Vlasto Nussdorfer, in sicer v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani ob izidu knjige Nekaj vam želim povedati. Z avtorico knjige se bo pogovarjala Bernarda Žarn.

Avtorica v avtobiografiji prvič na ogled postavlja svojo izredno zanimivo, dinamično in ustvarjalno poklicno pot preko številnih zgodb in anekdot, sprehodi se od svojega otroštva do poklica tožilske pripravnice, namestnice tožilca, okrožne, višje in vrhovne državne tožilke. Opisano je tudi obdobje njenega predsedovanja Društvu državnih tožilcev Slovenije in Belemu obroču Slovenije ter številne poti dobrodelnosti.

Vrh njene kariere je bila funkcija varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije. Prvič javnosti spregovori o svetovih mnogih, ki živijo na robu, ter iskrivo opiše osebne vzpone in padce. Prav te zgodbe so v njenem življenju povezane z mnogimi liki, ki v knjigi dobijo prepoznavne obraze in zaživijo z vsemi človeškimi lastnostmi. Spomini so prežeti s soncem in temo, lepoto in bedo, napisani pa v napetem slogu, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega. Premnoge tančice njenega življenja se skozi knjigo odstirajo v vprašanju: je bilo vredno? Odgovor nanj se piše vse do konca.

 

Dogodek je brezplačen. Na voljo so brezplačne vstopnice, ki jih lahko dvignete na blagajni Cankarjevega doma.

Starejše novice