Vir: Facebook Društvo Reks in Mila
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Sob, 1.5.2021 15:30
Društvo Reks in Mila, ki ga vodijo prostovoljci, nujno potrebuje finančno pomoč, saj so neznanci pred nekaj dnevi oropali njihovo skladišče in tako so živali ostale brez hrane.

V društvu Reks in Mila delajo prostovoljci, ki vsak dan skrbijo za živali brez doma in tiste, ki živijo pri lastnikih, ki zanje ne morejo več ustrezno skrbeti.

Prostovoljci poleg svojega časa in truda dajejo mesečno za oskrbo živali tudi veliko lastnega denarja, saj finančne pomoči preprosto ni dovolj.

Pred nekaj dnevi so njihovo skladišče našli odprto in popolnoma izropano. Neznanci so jim ukradli vsaj za 500 eur kvalitetne hrane. Društvo poziva, naj jih obvestijo, če kdo opazi večjo prodajo hrane, ki je na spodnji sliki.

Vir: Facebook Društvo Reks in Mila

O društvu Reks in Mila

V društvu se trudijo, da vsak dan nahranijo stare pse in mačke v Ljubljani in okolici Ljubljane, v Medvodah z okolico ter na Vrhniki. Skupno oskrbujejo približno 200 živali. Pomagajo tudi levkoznim, ranjenim, poškodovanim in bolnim živalim.

Društvo pokriva stroške veterinarskih posegov. Živali veterinarsko oskrbijo in sterilizirajo oziroma kastrirajo. Prostovoljci društva za živali zbirajo hrano in iščejo domove. Otrokom in širši javnosti poskušajo v največji možni meri širiti znanje o odgovornem lastništvu preko člankov, nastopov v medijih, delavnic in seminarjev.

Zelo veliko pozornosti namenjajo tudi ozaveščanju iz področja trajnostnega razvoja. Na področju ozaveščanja in na šolskem polju aktivno delujejo več kot 20 let, na terenu z živalmi pa dobrih šest let.

Kako pomagati 

Društvu lahko pomagate s SMS-om na številko 1919 s ključno besedo Reksmila5.
Podatki za nakazilo na TRR donacij za živali:
Društvo Reks in Mila
IBAN: SI56 1914 0501 2459 708
Deželna banka Slovenije, SWIFT/BIC: SZKBSI2X

Društvo zaradi ropa potrebuje tudi nekoga, ki bi jim pomagal urediti prostore v Medvodah. Za več informacij pokličite na številko 031 391 056.

Starejše novice