Fotografija je simbolična
STA
Pet, 18.3.2022 06:30
Vlada dala soglasje k razpisu za vpis v doktorske in magistrske programe.

Vlada je na današnji seji dala soglasje k vsebini razpisov za vpis v doktorske in magistrske študijske programe za študijsko leto 2022/2023. Za vpis v 1. letnik doktorskih programov je na voljo 1596 vpisnih mest, za vpis v 1. letnik magistrskih programov druge stopnje pa 13.015.

Za vpis v 1. letnik doktorskih programov na slovenskih fakultetah je na voljo deset mest več kot v prejšnjem študijskem letu.

Od skupno 1596 vpisnih mest jih Univerza v Ljubljani razpisuje 946, Univerza v Mariboru 451, Univerza na Primorskem 182 in Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu 17.

Pri vseh velja, da je število razpisanih mest za vpis v višji letnik omejeno z razpisanimi vpisnimi mesti za 1. letnik generacije, je zapisano v sporočilu po seji vlade.

PREBERITE ŠE:

Novi programi

Na magistrskih študijskih programih bo za vpis v redni in izredni študij 1. letnika na voljo skupaj 13.015 mest. Od tega je 10.554 mest rezerviranih za državljane Slovenije in državljane drugih držav članic Evrospke unije, 583 za Slovence brez slovenskega državljanstva in 1878 mest za tujce iz držav, ki niso članice EU.

Največ študijskih mest, kot običajno, razpisujejo univerze v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem.

Pri tem bo tudi nekaj novih magistrskih študijskih programov.

Ljubljanska filozofska fakulteta razpisuje nov interdisciplinarni, skupni študijski program Digitalno jezikoslovje in nove smeri študijskih programov.

Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem razpisuje dva nova magistrska študijska programa Fizioterapija in Športna vzgoja, pedagoški. Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru pa na študijskem programu Zdravstvena nega uvaja novo študijsko smer Javno zdravje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice