Nova oblika mobilnosti v Ljubljani: GiroMobility
Po vzoru večjih svetovnih mest bo tudi v Ljubljani v prihodnjem tednu zaživel sistem izposoje električnih skirojev.

Flota električnih skirojev – GiroMobility bo omogočala najvarnejšo obliko mestne mobilnosti v času epidemije – z uporabo rokavic je uporabnik z javno površino v minimalnem stiku.

Resna konkurenca

Dejstvo je, da se ljudje, ki se gibajo po prestolnici, vsakodnevno srečujejo z gnečo na cestah, zato iščejo alternativne prevoze. Ob javnem prevozu LPP, ki ima zaradi pandemije koronavirusa v zadnjih mesecih velik upad števila potnikov na vseh linijah, je med bolj zaželenimi prevoznimi sredstvi kolo.

Bicikelj, sistem za izposojo koles, ki je v Ljubljani že slabih 10 let, se je med ljudmi dobro prijel. Podoben koncept za izposojo električnih skirojev zdaj prihaja tudi v Ljubljano.

Kje jih lahko najdem?

Sistem izposoje GiroMobility ne bo imel klasičnih prevzemnih mest, kot jih poznamo za souporabo koles ali avtov, temveč bodo električni skiroji na voljo na najbolj prometnih lokacijah v mestih.

 

Električni skiro modna muha?

Električni skiro je z vidika velikosti, okretnosti in dosega trenutno ena najboljših odločitev, zato ga ne moremo več jemati le kot modno muho. Z njim smo hitri in okretni.

Starejše novice