Ljubljanainfo
Sre, 24.2.2021 09:05
Državni zbor je s 50 glasovi za in 31 proti podprl imenovanje Janeza Poklukarja za ministra za zdravje. Z delom na ministrstvu dosedanji generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana začenja v sredo.

42-letni Janez Poklukar je s tem postal 18. minister za zdravje doslej. Kot poroča STA, je novi minister dejal, da bi bil danes raje v ambulanti, a verjame, da lahko na mestu ministra naredi več za zdravje ljudi.

»Verjamem, da je pred nami ključen trenutek za spremembe v zdravstvu. Skupaj in poenoteni v skupnem cilju lahko dosežemo tisto, kar v zdravstvu že dolgo čakamo. Naši pacienti, zaposleni in vsi Slovenci si to zaslužimo,« je povedal.

Med prednostne naloge na ministrskem mestu Poklukar uvršča spopad z epidemijo in izboljšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev.

Meni, da je za zdravstvo treba nameniti več denarja, vire financiranja pa razpršiti. Zavzema se za jasno opredelitev košarice pravic iz osnovnega zavarovanja ter za preoblikovanje dopolnilnega zavarovanja, poroča STA.

Janez Poklukar je zaključil študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se zaposlil v Splošni bolnišnici Jesenice. V začetku leta 2013 je postal predstojnik oddelka za interno medicino, kjer je bil odgovoren za organizacijsko, strokovno in poslovno vodenje oddelka.

Leta 2014 je postal vršilec dolžnosti in pozneje direktor Splošne bolnišnice Jesenice, ki jo je uspešno vodil do julija 2019 in v tem času tudi uspešno zaključil njeno sanacijo. Avgusta 2019 je prevzel vodenje Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, največjega zdravstvenega zavoda v regiji in državi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice