Foto: Žan Osim
Žan Osim
Pon, 13.11.2023 18:00
Zlatan Čordić – Zlatko je včeraj v Kinu Šiška predstavil svoj enajsti album Svet je lep 2.

Zlatan Čordić, vsem bolje poznan kot Zlatko, te dni obeležuje 16. obletnico svojega prvega albuma Svet je lep. 

S svojim prvencem se je leta 2007 uveljavil kot eden izmed pionirjev slovenske rap glasbe, ki z ustvarjanjem ni odnehal vse do danes, ko se ga je prijelo že veliko umetniških imen, med njimi Julijan Mak, Plečnikova roža, Princ Fužinc in Rap Avsenik.

V stilu »starega Zlatka«

V Kinu Šiška je minuli konec tedna predstavil svoj že enajsti album, ki ga je poimenoval kar Svet je lep 2. Ob tem pravi, da prvenstveno istoimenskega albuma ni načrtoval, a se je za naslov odločil, ko so mu bližnji povedali, da jih stil skladb spominja na starega Zlatka.

»Ljudje, ki so album že poslušali, so rekli, da sem jih presenetil, saj so komadi bolj slengovski in manj slovnično pravilni, kot na zadnjih petih albumih,« je povedal.

Foto: Žan Osim

K sodelovanju je tokrat povabil Katjo Koren, Tino Marinšek, Erika Felicijana, Leyre, Aiyo Rose in Evo Beus

Svet je lep 2 je izšel v obliki knjige z besedili, opisom in kodo za prevzem skladb, ki so na voljo tudi na digitalnih platformah.

S številčno zasedbo na odru Kina Šiške

»Že 16 let poskušam ljudem skozi svoje življenjske izkušnje razložiti, da je vse, kar nas težkega doleti, minljivo. Nikoli nam ne bo vesolje poslalo nečesa, kar bi nam onemogočilo postati boljša verzija sebe,« je Princ Fužinc povzel svoj glasbeni opus.

Na oder je tako ponosno stopil z zasedbo Optimisti, večer pa so popestrili tudi posebni gostje, med drugim tudi njegovi otroci. 

Poleg skladb z novega albuma smo tako lahko prisluhnili tudi »klasikam«, kot so Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče, Moj zaklad, Prhajam, Svet je lep in ostalim.

Foto: Žan Osim

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice