Slika je simbolična.
Oglasni prispevek
Tor, 30.1.2024 11:04
Pri prodaji nepremičnine si vsakdo želi doseči kar najvišjo ceno.

Vsakdo, ki se loti prodaje nepremičnine, si kot rezultat prodaje nepremičnine obeta kar najvišjo ceno, a je pomembno, tudi za vaše živce, da ostanete na realnih tleh, saj za precenjeno nepremičnino kupca ne boste dobili. 

V grobem lahko rečemo, da je za nepremičnino smiselno določiti tri cene:

1. Ceno, ki je oglaševana.
2. Ceno, ki je malce manjša od oglaševane, saj pričakujemo pogajanja oziroma nižanje cen s strani kupcev.
3. Ceno, pod katero nepremičnine ne boste prodali – torej minimalno ceno, do katere ste pripravljeni nižati vrednost. 

Slika je simbolična.

Med dejavnike, ki vplivajo na postavitev cene vaše nepremičnine, med drugim sodijo tudi: 

  • Ureditev vseh manjših popravil oziroma sanacijskih del. Poskrbite za to, da bo v vašem objektu poskrbljeno za vsa manjša popravila, ki se vam morda na prvi pogled ne zdijo nič pomembnega in nič ključnega, a verjemite, da imajo lahko na koncu takšne zadeve kar velik vpliv. Preverite celoten objekt in odkrijte vse manjše nepravilnosti ter jih čim prej uredite.
  • Čistoča objekta. Da boste lahko upravičeno dali višjo ceno, poskrbite tudi za to, da bo vaš objekt ustrezno očiščen v času obiskov, saj je čistoča izrednega pomena za prvi vtis in tudi za občutek večje vrednosti. 
  • Estetski detajli vaše nepremičnine. Ne boste verjeli, kakšen vpliv ima lahko dodana estetika na prodajo. Preverite, če lahko svoji nepremičnine zagotovite neko dodano vrednost z izbranimi elementi oziroma dodatki. 
  • Zanimiv, konkreten in slovnično pravilen oglas. Pri prodaji nepremičnine bistveno pomaga tudi ustrezno zapisan oglas, ki naj bo brez slovničnih napak, ne premalo in ne preveč detajlen. Če ste morda nekoliko kreativni in imate bogat besedni zaklad, vam bo zapis oglasa stekel še bolje, a bistveno je, da zajamete najbolj pomembne in zanimive informacije za kupce.
  • Fotografije. V okviru oglasa za prodajo nepremičnine so ključnega pomena tudi fotografije vaše nepremičnine, pri čemer je pomemben dober fotoaparat in fotografska žilica. Nekakovostna ali pa nehvaležna fotografija (na primer zaradi slabe pozicije ali svetlobe) lahko takoj naredi minus točke vaši nepremičnini, medtem ko profesionalna fotografija lahko zanimanje kupcev pošteno dvigne. 
  • Fokus na prednosti nepremičnine. Poudarite prednosti vaše nepremičnine in njene zanimivosti. Določene prednosti lahko privedejo do številnega zanimanja in s tem tudi rastjo cene.
Slika je simbolična.

Da bi bili prepričani, da boste svoje nepremičnino prodali po res čim višji ceni, vam svetujemo, da v proces prodaje vključite nepremičninske posrednike oziroma ustrezno nepremičninsko agencijo. 

Verjamemo, da zdaj najprej razmišljate o tem, da je posredništvo dejavnik, ki bistveno vpliva na vaš zaslužek od prodaje, saj posredniki vzamejo svoj procent, ki bi na prvi pogled ob prodaji ostal vam. Pa to sploh drži?

Morate se zavedati, da je uspešna prodaja nepremičnine oziroma prodaja za dobro ceno definitivno interes vsakega posrednika, saj je le ta plačan procentualno od zaslužka – to pomeni, da se bo nepremičninska agencija že iz tega vidika potrudila za kar najvišjo ceno. 

Cena, ki jo bo ponudila nepremičninska agencija, bo najverjetneje kar drugačna, kot si jo boste vi zamislili, poleg tega pa bo tudi ustrezna za trg, saj imajo posredniki vsa potrebna znanja in izkušnje, da poskrbijo za postavljanje ustreznih cen glede na razmere in dano nepremičnino.

Dejstvo je, da boste za posredovanje plačali nek strošek, a vas vabimo, da malo manj ozkogledno razmislite o tem, če je to sploh strošek, ki je res tako odveč. 

Če se prodaje nepremičnine lotite sami, imate na voljo več priložnosti za napake, za spregled določenih pravnih ali davčnih in drugih formalnih zadev, boste potrebovali ogromno časa in energije za celoten proces, vas bo v stres spravljala že določitev ustrezne cene, se morda ne boste znali pogajati ali pa niti ne boste imeli toliko prepoznavnega oglasa, da bi nepremičnino prodali v nekem razmeroma hitrem času. Skratka, na vaši samostojni poti prodaje nepremičnine je roko na srce, kar nekaj preprek in veliko časa ter živcev. 

Slika je simbolična.

Nepremičninska agencija pa je tista, ki je opremljena z vsem znanjem in resursi, ima velikokrat že bazen potencialnih kupcev za določene specifike nepremičnin in lokacije ter res poskrbi za hitro in učinkovito prodajo – kjer je prodaja po čim višji ceni vaš skupni interes. 

Poiščite ustreznega nepremičninskega posrednika ter se tudi vi pogovorite glede prodaje vaše nepremičnine

Sezite si v roko in skupaj dosezite kar najboljši izkupiček pri prodaji nepremičnine – verjamemo, da vam bo s strokovno nepremičninsko agencijo to vsekakor uspelo in da bo vaša nepremičnina prodana po res dobri ceni. 

Starejše novice