Will Smith je v popularni seriji igral samega sebe.
mimi inhof
Tor, 1.9.2020 11:50
Will Smith in druščina se bodo srečali za eno epizodo

10. septembra se začenja snemanje posebne epizode zdaj že kultne humoristične serije Princ iz Bel Aira (Fresh Prince from Bel Air), v kateri se bodo pojavili vsi glavni akterji: Will Smith, Alfonso Ribeiro, Daphne Maxwell Reid, Joseph Marcell in DJ Jazzy Jeff. Med igralci ne bo Jamesa Averyja, simpatičnega strica Phila, ki je umrl leta 2013.

Ustvarjalci ob trideseti obletnici prve epizode obljubljajo koktejl nostalgije, posebnih gostov in aktualizirane tematike, kar je sicer sporožilo nekaj nejevoljnih reakcij oboževalcev serije – Princ iz Bel Aira je slonel na zafrkanstkem humorju, ne na družbenokritični sporočilnosti, a za končen rezultat bomo morali počakati vsaj do novembra, ko naj bi epizoda bila predvajanja na enem od kabelskih operaterjev oz. predvajalnih platform, ki se zdaj borijo za ekskluzivne pravice do predvajanja.

Komična serija, ki se je predvajala med letoma 1990 in 1996 je spremljala vsakodnevne dogodiščine navihanega samega sebe, ki se po težavah v Philadelphiji preseli k petičnemu stricu Philu v prestižni Bel Air. Ta kot uspešni odvetnik živi v vili s svojo ženo in razvajenimi otroci, Carltonom, Hillary in Ashley, za katere skrbi uglajeni in cinični butler Geoffrey. Serijo lahko še danes gledate na Netflixu.

Igralska zasedba se je po dolgih letih letos "srečala" na Zoom konferenci, ki jo je na Instagramu objavil Will Smith:

Jubilejna epizoda pri kateri bodo ob glavnih igralcih sodelovali tudi osrednji ustvarjalci originalne različice, je napovedana ob vse glasnejših, a za zdaj uradno nepotrjenih govoricah o 're-bootu' serije, torej novih zgodbah z novimi obrazi, ki naj bi prišli na teve zaslone v prvi polovici prihodnjega leta. Will Smith naj bi tokrat, tako kot še nekaj ključnih ustvarjalcev izvirne serije, sodeloval kot izvršni producent.

Zgodba o obuditvi serije se je začela lansko leto, ko je oboževalec Morgan Cooper posnel napovednik za imaginarni (in resnejši) film. Ko je video postal viralen, ga je Will Smith kontaktiral in se odločil, da sodeluje pri novi različici. Fiktivni napovednik si lahko ogledate spodaj:

Starejše novice